У ЛМР розглядають проєкт встановлення міні-ТЕЦ за понад 650 млн грн

У Львові хочуть втановити міні-ТЕЦ за понад 650 млн грн

Спеціальні когенераційні установки повинні забезпечити тепло та світло у кризових ситуаціях

У Львівській міській раді розглядають програму встановлення спеціальних газопоршневих когенераційних установок, які будуть забезпечувати стабільне теплопостачання та резервне електроживлення, у випадку пошкодження великих енергооб'єктів. Йдеться про міні-ТЕЦ. Відповідний проєкт ухвали оприлюднили 21 червня на офіційному порталі міської ради Львова.

На фінансування програми необхідно 654 млн грн

Так звані міні-ТЕЦ забезпечують безперебійне постачання тепла споживачам, а також резервне електроживлення. Когенераційні установки дозволять виробляти одночасно електроенергію і тепло. Вони потрібні для зниження ризиків можливого зриву опалювального сезону. Цей проєкт депутати розглядатимуть на сесії міської ради, вони можуть погодити його реалізацію, або навпаки не підтримати таке рішення.

У випадку затвердження ухвали, відповідальним за реалізацію програми буде ЛКП "Львівтеплоенерго". Як вказано у програмі, для її реалізації потрібно закупити обладнання, розробити проєкти, провести монтажні роботи та модернізувати електромережі. Орієнтовна вартість всіх робіт — 654 млн грн. Фінансування буде здійснюватися з міського бюджету, власних коштів "Львівтеплоенерго" та інших джерел, включаючи гранти та донорські кошти.

Мер Львова створив робочу групу для реалізації проєкту

У понеділок, 24 червня, міський голова Львова Андрій Садовий підписав розпорядження про утворення робочої групи з координації та ефективної реалізації проєкту. До її складу увійшли заступники мера Львова Андрій Москаленко та Сергій Кіраль, а також директор департаменту житлового господарства Орест Тимчишин. Робоча група повинна подати міському голові напрацьовану дорожню карту проєкту, з місцями, де будуть встановлювати газопоршневі установки. А також члени групи повинні контролювати усі етапи реалізації проєкту.

У пресслужбі Львівської міськради відмовилися організувати LVIV.MEDIA коментарі осіб, які беруть участь у розробці цієї програми. Журналістам таки вдалося зв’язатися із Орестом Тимчишиним, однак він заявив, що обережно ставиться до надання інформації, поважаючи встановлені в міській раді правила комунікації.

“В нас є порядок надання коментарів, я точно не головний в цій робочій групі, і точно не найбільш обізнаний в процесах, тому що моя участь, я так розумію, буде полягати в процесах вже при реалізації”, — сказав Орест Тимчишин.

Також перший заступник мера Львова Андрій Москаленко пообіцяв дізнатися деталі цього проєкту, але пізніше не відповідав на телефонні дзвінки від журналістів LVIV.MEDIA.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності