Чотири дні без води: у Дублянах чергова аварія на водогоні

Чотири дні без води: у Дублянах чергова аварія на водогоні

Ремонтні бригади два дні шукали місце прориву водопроводу, а пізніше завершити ремонт їм завадила гроза

Місто Дубляни поблизу Львова упродовж чотирьох днів, від 19 до 23 червня залишалось без водопостачання через прорив на магістральному водопроводі. Про відсутність води скаржились місцеві мешканці у соцмережах. Станом на вечір неділі, 23 червня постачання води вдалось відновити.

Два дні дізнавались причину аварії

Мережа централізованого водопостачання у Дублянах перебуває на балансі Львівського національного університету природокористування. Як розповів LVIV.MEDIA ректор навчального закладу Василь Лопушняк, постачання води зникло після атаки безпілотників у ніч на 19 червня. Спочатку в університеті вважали, що вийшов з ладу двигун насосної станції. Однак, пізніше з'ясувалося, що прорвало магістральний водопровід, а під час його ремонту на Львівщині розпочалась сильна гроза та буревій, через які не було електропостачання.

“Два дні працювали, бо думали, що проблеми з двигуном. Пізніше, з’ясували, що прорвало магістральний водопровід, ми шукали прорив, на це потрібен час. Нарешті, коли його знайшли, вчора почали ремонтувати. Але у зв’язку з негодою припинили подачу світла. Фактично негода наклалася на технологічну аварію і так воно затягнулося”, — пояснив Василь Лопушняк

Як розповіла LVIV.MEDIA місцева мешканка Наталія, у неділю, 23 червня, подачу води до будинків вже відновили. За її словами, під час відсутності водопостачання жителі Дублян шукали альтернативні джерела води. Багато хто купував бутильовану воду в магазинах. У дворах багатоквартирних будинків працювали водовозки. Це дозволило людям хоча б частково задовольнити потребу у воді для побутових потреб.

Нагадаємо, 23 червня ще в одному місті на Львівщині, Ка́м'янці-Бу́зькій, частково призупинили водопостачання. Така ситуація виникла у зв'язку з пониженням рівня води у свердловинах та збільшенням споживання через спекотну погоду.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності