У Львові засудили військовослужбовця на 5 років тюрми за дезертирство

У Львові засудили військовослужбовця на 5 років тюрми за дезертирство

Контрактник стверджував, що пішов з військової частини на самоізоляцію, а потім про нього забули

Франківський районний суд Львова засудив військовослужбовця Володимира Г. за дезертирство. Військовий у серпні 2020 року самовільно залиши військову частину і не повернувся. Про це йдеться у вироку, який оприлюднили 20 червня в Єдиному державному реєстрі.

Військовий стверджував, що про нього забули

Володимир Г., проходячи військову службу за контрактом, в серпні 2020 року вийшов з військової частини й не повернувся. На перших судових засіданнях чоловік не визнавав своєї вини та вказував, що залишив військову частину через проблеми зі здоров’ям.

Його командир відправив на карантин для самоізоляції. У зв`язку з карантином не було можливості добратись до іншого міста. Ніхто йому не дзвонив, він чекав та приїхавши з випискою, до якої йому надалі було потрібно лікуватись, однак нікого не було, усі пропали. В той час військова частина поїхала на полігон, він про це не знав. Таким чином вважав, що його забули й він поїхав додому, оскільки стан здоров`я погіршувався, боліла голова та він почав вживати алкоголь і тому вчинив ще один злочин за який був засуджений у 2023 році. Більше немає йому нічого додати, він звільнений з військової служби згідно з чинного законодавства” — йдеться у вироку.

На засіданні в червні 2024 року Володимир Г. все ж таки повністю визнав свою вину. Свої дії пояснив необдуманістю та просив суд надати йому мінімальний термін покарання. Відтак суд визнав винним обвинуваченого за статтею про дезертирство і призначив йому покарання у вигляді пʼяти років позбавлення волі. Вирок можу бути оскаржений.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності