На Личаківському військовому цвинтарі встановлять інформаційний центр

фотоу мовне

Центр розмістять при в'їзді на поле почесних поховань №86-А зі сторони вул. Мечникова

У Львові на Личаківському військовому цвинтарі планують облаштувати тимчасовий інформаційний центр. Відповідне рішення схвалив виконавчий комітет Львівської міської ради 18 червня.

Відвідувачі зможуть дізнатись історії загиблих та місця їхніх могил

У пресслужбі міськради повідомили, що в цьому центрі відвідувачі цвинтаря зможуть дізнатися більше інформації про похованих там героїв, почути їхні історії, а також отримати вказівки, де знаходиться могила того чи іншого воїна. Крім того, в інформаційному центрі облаштують туалет, і там можна буде придбати квіти та лампадки для покладання на могили.

Облаштуванням центру займатиметься комунальне підприємство "Музей "Личаківський цвинтар". Зокрема, буде облаштовано новий під'їзд до поля почесних поховань №86-А з вулиці Мечникова та встановлена тимчасова споруда при вході. Управління туризму розробить концепцію роботи центру.

Такий пункт працюватиме тимчасово, допоки на цьому місці не буде споруджено постійний Меморіал Героїв України. Нагадаємо, наприкінці квітня у Львові визначили переможця архітектурного конкурсу на проєкт цього меморіального комплексу. Зараз проєкт меморіалу обговорюють з родичами загиблих захисників України, які висловлюють свої пропозиції та побажання щодо його реалізації.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності