• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові розширили перелік осіб, які отримуватимуть допомогу на оплату комунальних послуг

У Львові розширили перелік осіб, які отримуватимуть допомогу на оплату комунальних послуг

фото умовне

До переліку додали членів сімей захисників, які в полоні та безвісти зниклі

Члени сімей військових, які перебувають у полоні, або вважаються зниклими безвісти, відтепер мають право оформити грошову допомогу на оплату комунальних послуг. Таке рішення прийняв виконавчий комітет Львівської міськради у вівторок, 18 червня.

Рішення починає діяти з 1 червня

До членів сімей захисників належать — батьки, дружина/чоловік та неповнолітні діти (до 18 років). Отримати компенсацію за комунальні послуги можуть і внутрішньо переміщені особи, які належать до цих категорій і зараз проживають у Львівській міській громаді. Варто наголосити, що раніше така грошова допомога надавалася лише бійцям-добровольцям, членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, членам сімей Героїв Небесної Сотні

Розмір адресної допомоги на одне помешкання становитиме 40% від прожиткового мінімуму на 1 січня року, в якому вона призначається. Якщо у квартирі чи будинку проживають кілька категорій осіб з права на цю допомогу, вона розподіляється між ними пропорційно або може виплачуватись повністю одній уповноваженій особі за згодою інших.

Ті, хто не користується пільгами на оплату комунальних послуг за законом (крім членів сімей загиблих), отримуватимуть лише цю адресну допомогу. Члени сімей загиблих захисників додатково отримуватимуть 50% знижку на комунальні послуги коштом держбюджету.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності