У Львові “Укртелеком“ зобов’язали відновити тротуар навколо зірваних люків

У Львові “Укртелеком“ зобов’язали відновити тротуар навколо зірваних люків

Компанія проводить внутрішнє розслідування через пізнє реагування працівників

Комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій зобов’язала “Укртелеком” відремонтувати тротуар на вулиці Пекарській, який був пошкоджений вибухами в колодязях комунікаційних мереж. Також повинна провести внутрішнє розслідування через неналежне реагування на інцидент своїх працівників. Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради у понеділок, 17 червня.

Працівники “Укртелекому” приїхали через дві години після вибухів

У неділю, 17 червня, близько 13:40 на вулиці Пекарській сталися два вибухи, внаслідок яких з колодязів мереж АТ “Укртелеком” зірвалися люки. На місце одразу прибули працівники Львівгазу, Львівводоканалу, представники та поліція. “Оскільки не було відомо, чиї це колодязі й що там є, це ускладнювало обстеження і можливість спланувати наступні дії. Представники “Укртелекому” прибули на місце значно пізніше, близько 16:00, тобто понад дві години після вибухів”, — розповів депутат Львівської міської ради Юрій Лукашевський.

За словами представників “Укртелекому“, сталися у колодязях, де проходять малострумні кабелі. Їх могли спричинити хлопки газу, які й підняли кришки люків. Пізній приїзд працівників у компанії пояснили відсутністю відповідних фахівців у Львові, проте через нього вже розпочали службове розслідування.

У колодязях не виявили газу

Версію про хлопки газу спростували працівники “Львівгазу“. Вони запевнили, що не виявили у колодязях накопичень метану ні в день вибуху, ні наступного дня. “Ми пропонуємо, щоб “Укртелеком” просвердлив отвори у кришках люків, щоб було провітрювання. Так вимагають правила техніки безпеки, адже у колодязях можуть накопичуватися болотні гази після дощів, коли є мул”, — додав Начальник Львівського управління експлуатації газового господарства Павло Сербан.

Комісія ТЕБ і НС вирішила, що Личаківська районна адміністрація має замовити незалежну експертизу для з’ясування причини вибуху у люках. Натомість “Укртелеком” протягом місяця має обстежити усі свої люки, моніторити ситуацію у колодязях, де сталися вибухи, та відновити пошкоджені тротуари.

Також у міськраді заявили, що Львів скерує звернення щодо цього інциденту у поліцію, Кабінет Міністрів і прокуратуру. “Ми всі відповідальні за ті сфери, які нам довірені. На жаль, вчора, на місце події, оперативно прибули усі служби, але не було тих, хто власник мереж. Таке не може більше повторитися”, — зазначив Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності