21 автобус зняли з маршрутів у Львові: причини

Маршрутка

У Львові на літо зменшили кількість автобусів на деяких маршрутах та збільшили інтервали руху

На літо у Львові на деяких комунальних автобусних маршрутах зменшили кількість транспорту. Окрім цього збільшили інтервали руху автобусів. Про це 17 червня повідомили у Львівській міській раді.

Причиною зменшення кількості автобусів на рейсі називають зменшення кількості пасажирів через завершення навчального року та початок сезону відпусток. У міськраді кажуть, що на маршрутах заберуть по 1-3 автобуси. Також інтервали руху між рейсами збільшать на 1-3 хвилини. Таке рішення пояснюють зменшенням заторів у місті.

Як йдеться у повідомленні, від сьогодні, 17 червня, у місті курсує на 21 автобус менше. Як зазначають в ЛК АТП-1, “це допоможе оптимізувати роботу підприємства та зменшити поточні операційні витрати”.

Зменшення кількості автобусів на маршрутах:

  • на один автобус — на маршрутах №№ , , , 9, 18, 29, 32, 40, 47а, 52, 61,
  • на два автобуси –- на маршрутах №№ 19, 20, 37, 92,
  • на три автобуси — на маршруті № 47а.

Кількість транспорту на маршрутах №№, 8, 10, 16, 39А, 45, 46, 49а, 55, 56, 60 та 63 залишиться без змін.    

“ Інтервал руху на цих автобусних маршрутах збільшується на від 1 до 3 хвилин, час відправлення першого та останнього автобуса залишається без змін”, — йдеться у повідомленні.

У АТП -1 зазначили, що завдяки тому, що частина транспорту буде вивільнена, то впродовж літа вони зможуть провести капітальні та середні ремонти автобусів та підготуватися до збільшення кількості автобусів на лініях з вересня. Як уточнили в управлінні транспорту мерії, ЛКП “Львівелектротранс” та приватні перевізники поки не планують зменшувати кількість транспорту на лініях.

До слова, комунальне підприємство АТП-1 обслуговує 28 автобусних маршрутів. А загалом у місті працює 53 автобусні маршрути.

Актуальні розклади руху громадського транспорту можна переглядати за посиланням

Нагадаємо, з 17 червня міські автобуси маршруту №45 у Львові частково змінять свій рух. Замість вулиць Франка — Вітовського, вони їхатимуть вулицею Дорошенка в обох напрямках. Також з 14 червня запрацював автобусний маршрут №57, сполученням вулиця Максимовича – вулиця Польова.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності