• Головна
  • Новини Львова
  • У ЛНМУ імені Данила Галицького студентів навчатимуть реабілітології та фізичної терапії

У ЛНМУ імені Данила Галицького студентів навчатимуть реабілітології та фізичної терапії

У ЛНМУ імені Данила Галицького студентів навчатимуть реабілітології та фізичної терапії

Міністерство освіти та науки України видало університету відповідні ліцензії

Напередодні початку вступної кампанії 2024 року Міністерство освіти та науки України видало ЛНАМ імені Данила Галицького ліцензії на викладання нових спеціальностей. Зокрема йдеться про “Терапію та реабілітацію”, а також “Менеджмент в охороні здоровʼя”. Про це повідомили на офіційному сайті університету у середу, 5 червня.

Раніше у Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького було чотири спеціальності: “Медицина”, “Педіатрія”, “Стоматологія” та “Фармація”. З 2024 року у вступників на освітній ступінь бакалавра буде можливість обирати ще одну — 227 “Терапія та реабілітація” зі спеціалізацією 227.01 “Фізична терапія”. Навчання за новою спеціальністю триватиме чотири роки.

В університеті додали, що для вступу на “Терапію та реабілітацію” , на відміну від інших спеціальностей, не потрібно мати конкурсний бал 150. Для вступу потрібно мати результат НМТ, складеного з 2022 по 2024 рік, чи ЗНО за 2021 рік.

Для вступників на магістратуру ж до спеціальності 073 “Менеджмент” додали освітню програму “Менеджмент в охороні здоровʼя”. Термін навчання —1,5 роки, а форми — денна та заочна. На обох нових спеціальностях є по 50 місць для студентів..

Також ЛНМУ імені Данила Галицького став одним із трьох медичних вишів, який подав документи на ліцензування нової спеціалізації 224.02 “Протезування-ортезування” Цю спеціальність також можуть включити до конкурсних пропозицій 2024 року. 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності