Вкололи отруту: у Києві псевдо поліцейські викрали лікаря і вимагали 2 млн доларів

викрадення

Злочинці вкололи лікареві невідому речовину і вимагали в нього гроші за протиотруту

У Києві двоє зловмисників викрали 66-річного лікаря-кардіохірурга, щоб отримати у нього викуп у 2 мільйони доларів. За даними слідства, підозрювані заздалегідь домовилися про це викрадення. Про це 13 червня повідомили у Офісі Генпрокурора.

Злочинці обшукали медика і забрали 15 тис. грн готівки

“Коли потерпілий медик проходив повз один з будинків у місті Києві, до нього під'їхав автомобіль, з якого вийшли двоє невідомих чоловіків. Один з них представився працівником правоохоронних органів. Зловмисники силоміць змусили лікаря сісти в машину, надягли йому на голову чорний мішок і ввели в ногу невідому речовину, назвавши її отрутою”, — йдеться у повідомленні.

Після цього викрадачі почали вимагати у медика 2 мільйони доларів США, погрожуючи не надати йому протиотруту, якщо він не дасть грошей. Зрозумівши, що у потерпілого немає такої суми, зловмисники обшукали його речі та забрали 15 000 гривень готівки, яку знайшли в сумці. Після цього злочинці висадили кардіохірурга з автомобіля на Совських ставках у Києві та зникли з місця злочину.

Викрадачі кілька разів міняли авто та номерні знаки, щоб сховатися від поліції, однак правоохоронцям вдалося затримати одного із підозрюваних. Рішенням Солом'янського районного суду м. Києва йому обраний запобіжний захід — взяття під варту. Щодо другого — наразі правоохоронці розшукують його.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності