• Головна
  • Новини Львова
  • 9 гектарів під ЖК: Львівська міськрада змінила призначення землі шкірзаводу “Світанок”

9 гектарів під ЖК: Львівська міськрада змінила призначення землі шкірзаводу “Світанок”

ТзОВ "Шкіряне підприємство “Світанок”

Будівельна компанія “Ріел” забудує територію шкіряного підприємства житловим кварталом з ТРЦ

У Львівській міськраді змінили цільове призначення ділянок, на яких розташоване шкіряне підприємство "Світанок" для забудови його території. Майже 9 гектарів землі раніше використовувались для промислового виробництва, а тепер на них планують збудувати житловий квартал з торговельно-розважальним центром. Відповідний документ оприлюднили у середу, 5 червня, на офіційному порталі міської ради Львова.

На місці заводу будуть будинки, офіси, ТРЦ та зелені зони

ТзОВ "Шкіряне підприємство “Світанок” згідно з договором орендує ділянки на вул. Промисловій, 53 у міста до 2032 року. Нещодавно підприємство профінансувало розробку нового детального плану цієї території, який передбачає її перетворення з промислової зони на житлову та громадську. Згідно з новим планом, на місці колишнього шкіряного заводу планують побудувати багатоповерхові житлові будинки (5-9 поверхів), офісні центри, торговельний комплекс та створити зелені зони для відпочинку.

У лютому 2024 року міська рада Львова погодила поділ земельної ділянки на вісім окремих частин. А вже у березні були підписані нові договори оренди,згідно поділу землі. Варто зазначити, що зміна цільового призначення земельної ділянки відбувається без додаткових рішень міської ради. Це стало можливим завдяки змінам у Земельному кодексі України, які дозволяють землекористувачам самостійно змінювати цільове призначення ділянки, якщо це відповідає затвердженому плану розвитку території.

ТОВ "Шкіряне підприємство «Світанок»", яке орендує цю землю, вже отримало необхідні витяги з містобудівної документації та змінило цільове призначення ділянок з промислового на житлову та громадську забудову. У результаті цих змін міськрада планує суттєво збільшити доходи до бюджету, оскільки орендна плата за ці ділянки зросте майже вдвічі — з близько 5 мільйонів гривень на рік до понад 9,5 мільйонів. Тепер, відповідно до проєкту ухвали, підприємство просить міськраду внести зміни до чинних договорів в частині мети та призначення використання ділянок.

Раніше, на сесії Львівської міськради повідомили, що забудовувати територію планує львівська будівелька компанія "Ріел”. За даними аналітичної системи YouControl ТзОВ "Шкіряне підприємство “Світанок” підприємство створили майже 7 років тому у Львові, воно займається дубленням шкур і оздоблення шкіри, вичинкою та фарбуванням хутра. Його засновником є приватне підприємство "РІЕЛ-ІНВЕСТ", а власниками є Володимир Вишиваний, який також володіє "РІЕЛ-ІНВЕСТ" і Микола Мельник, якому належить "Будівельна корпорація Ріел".

До слова, 7 лютого, виконавчий комітет Львівської міськради погодив рішення про організацію та проведення всеукраїнського відкритого архітектурного конкурсу на проєктування загальноосвітньої школи з дошкільним навчальним закладом на вул. Промисловій, 53. З проханням про організацію конкурсу на будівництво школи на вул. Промисловій, 53, до міськради звернулося ТзОВ "Шкіряне підприємство "Світанок", яке хоче збудувати там школу на 720 учнів (24 класи) та садочок на 50 дітей.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності