• Головна
  • Новини Львова
  • На місці Львівського заводу будівельних виробів збудують 18-поверховий готельний комплекс

На місці Львівського заводу будівельних виробів збудують 18-поверховий готельний комплекс

Львівський завод будівельних виробів

У комплексі будуть ще офіси, комерція та дворівневий підземний паркінг на 750 авто

На місці Львівського заводу будівельних виробів збудують багатофункційний комплекс. Усі старі споруди заводу на вул. Персенківка, 2 знесуть, щоб збудувати готель, комерцію та садок. Про це у вівторок, 4 червня, повідомив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев на засіданні виконавчого комітету.

У новому комплексі будуть офіси, магазини та готель-апартаменти. Також там планують зробити дитячий садок на 50 дітей і підземний паркінг на 750 машин. Всього в готелі буде 477 апартаментів для тимчасового проживання. Будівлі матимуть різну висоту від 6-7 поверхів у центрі до вищих будинків по краях до 18 поверхів.

Що буде в новому комплексі:

  • Офісні приміщення для бізнесу
  • Комерційні площі (ймовірно, магазини та сервіси)
  • Великий готель апартаментного типу на 477 номерів
  • Дитячий садок на 50 місць
  • Підземний дворівневий паркінг на 750 автомобілів
  • Трансформаторна підстанція

“Так як позиціонувалося, що це власне готельний комплекс і проживання буде на тимчасовій основі, але соціальна інфраструктура тут теж є, зокрема дитячий дошкільний заклад на 50 дітей. Школи в цьому комплексі не передбачено”, — пояснив Антон Коломєйцев.

Проте заступник міського голови Львова з економічного розвитку Андрій Москаленко запропонував спочатку ретельно вивчити ситуацію. Він хоче, щоб члени комітету особисто відвідали цю територію і оцінили її стан, щоб бути впевненими, що інфраструктура району витримає таке навантаження.

“Пропоную робити виїздне засідання членів виконавчого комітету для того, щоб оглянути територію та запросити керівництво управління освіти, щоб подивитися яка є заповненість у школах та садочках в районі. Потрібно комплексно підійти, бо це, насправді, достатньо значний об’єкт, тут треба розуміти на пару кроків вперед”, — заявив Москаленко.

Замовником будівництва є ТзОВ “Львівський завод будівельних виробів”, територію якого і планують забудувати. За даними аналітичної системи YouControl, його заснували 22 роки тому та виготовляли вироби із бетону для будівництва. Його власником є Микола Паньків, якому також належить ресторан “Супутник”, що розташований у Стрийському парку.

Нагадаємо, у Львові планують забудувати території складів та виробничих цехів заводу “Львівсільмаш”. Крім цього, депутати міськради дозволили забудувати територію Львівського заводу устаткування.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності