Орест Чемерис офіційно очолив Львівський медуніверситет

Орест Чимерис

29 травня Міністр охорони здоров'я підписав відповідний наказ

У середу, 29 травня, Орест Чемерис офіційно став новим ректором Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького. Відповідний наказ підписав Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час засідання Вченої ради університету. Про це повідомили у Львівській ОВА.

Міністр Ляшко побажав Оресту Чемерису забезпечувати високий рівень навчання, створити потужну університетську клініку і підтримку від колективу. Також начальник ЛОВА Максим Козицький озвучив плани з розвитку медичної галузі в регіоні. Зокрема, він заявив про наміри створити на базі Академії медичних наук Інститут гематології, а на базі обласного онкологічного диспансеру — Центр ядерної медицини.

“Коли ми говоримо про Львівський медичний університет, я гордий з того, що  Орест Чемерис перейняв естафету і сподіваюсь, що він докладе максимум зусиль для підтримки високого рівня навчання у закладі. З іншої сторони, перед нами стоїть виклик створити університетську клініку на базі університету і важливо, щоб залізнична лікарня була тільки першою ластівкою в цьому процесі”, — зазначив Максим Козицький.

Деталі виборів та досьє новопризначеного ректора

Вибори нового очільника вишу відбувалися 19 квітня. На цю посаду був лише один претендент – 41-річний доктор медичних наук Орест Чемерис, який до цього виконував обов’язки ректора. За нього проголосувало 1184 виборці з 1219, які прийшли на виборчу дільницю,

Нагадаємо, Орест Чемерис працював  лікарем-інтерном Миколаївської центральної районної лікарні, лікарем-хірургом 8-ї міської клінічної лікарні м. Львова, асистентом кафедри хірургії №1 Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького. З квітня 2020 року і до липня 2023 — директором департаменту охорони здоров'я  Львівської обласної державної адміністрації. Його робота тут припала на час пандемії коронавірусу та початок повномасштабного вторгнення.

З липня 2023 він — проректор з науково-педагогічної роботи Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності