У Львові суд оштрафував судового експерта за вимагання хабаря

Львівський суд виніс вирок судовому експерту за одержання хабара

Старший судовий експерт отримав тисячу доларів за вплив на висновок експертизи щодо ДТП

Сихівський районний суд виніс вирок старшому судовому експерту відділу Львівського НДЕКЦ МВС України, Назару Л., у зловживанні впливом. Назар Л. отримав тисячу доларів за вплив на рішення експертів у висновку автотехнічної експертизи щодо ДТП. Про це йдеться у вироку, який оприлюднили у п’ятницю, 23 травня, у Єдиному державному реєстрі.

Як йдеться у вироку суду, у серпні 2021 року Андрій Т. надав обвинуваченому Назару Л. хабар, за те, щоб той вплинув на рішення експертів НДЕКЦ в автотехнічній експертизі щодо ДТП, до якої був причетний Андрій Т. “Розповів, що не може примиритися з іншим учасником дорожньо-транспортної пригоди та просив допомогти під час експертизи, оскільки може втратити роботу,” — йдеться у вироку. Експертиза мала встановити невинуватість Андрія Т. у порушенні правил безпеки дорожнього руху. За це судовий експерт мав отримати 1000 доларів.

Судовий експерт МВС отримав тисячу доларів хабаря

Вже 19 серпня 2021 року на автостоянці ТЦ "Арсен" на проспекті Червоної Калини судовий експерт Назар Л. одержав від Андрія Т. першу частину хабаря розміром 500 доларів. А 25 серпня на автостоянці ТЦ "Епіцентр" обвинувачений отримав другу частину неправомірної вигоди — ще 500 доларів.

В судовому засіданні Назар Л. повністю визнав свою провину. Суддя Назарій Дулебко визнав судового експерта винним у зловживанні впливом і призначив обвинуваченому штраф розміром 59 500 грн. Також з нього стягнули на користь держави 22 137 грн процесуальних витрат. На вирок ще можна подати апеляцію.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності