У Львові на Личаківському цвинтарі вшанували пам’ять Героїв України

День Героїв: вшанування пам'яті у Львові

На могили полеглих Героїв урочисто поклали квіти

До Дня Героїв України у Львові урочисто поклали квіти на могили загиблих військовослужбовців на Личаківському кладовищі. Про це у четвер, 23 травня, повідомив начальник Львівської ОВА.

З нагоди Дня Героїв, до вшанування пам’яті полеглих Героїв України долучилися мешканці та гості міста.

“У якому місті чи селі України ви б не були, знайдіть час, щоб вклонитися Людям, завдяки найбільшій пожертві яких ми маємо країну. Якщо не можете зробити це фізично, помоліться, згадайте їхні історії. А разом з тим, наш обовʼязок – задуматись, що кожен з нас повинен зробити персонально, аби у нашої держави було завтра. І робити це!” — зазначив Максим Козицький.

День Героїв України

До слова, День Героїв започаткувала ще у 1941 році Організація українських націоналістів (ОУН). День обрали не випадково, адже саме 23 травня 1938 року був убитий полковник армії УНР, державний, військовий і політичний діяч Євген Коновалець — один з головних ідеологів українського націоналізму.

Нагадаємо, нещодавно у Львові вшанували памʼять жертв політичних репресій. На площі Шашкевича, у Львові, урочисто поклали квіти до пам'ятника Жертвам комуністичних злочинів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності