На перехресті двох вулиць у Львові облаштують смугу громадського транспорту

У Львові на вулиці Любінській облаштують додаткову смугу транспорту

Смугу громадського транспорту розроблять на вулиці Любінській, на ділянці від з'їзду зі шляхопроводу до перехрестя з вулицею Окружною

У Львові на перехресті вулиць Любінська — Окружна впорядкують рух. На вулиці Любінській облаштують смугу громадського транспорту на ділянці від з'їзду зі шляхопроводу до перехрестя з вулицею Окружною довжиною близько 100 метрів. Відповідне рішення ухвалила міська комісія з безпеки дорожнього руху, повідомили в середу, 22 травня, у Львівській міськраді.

Як зазначають в управлінні безпеки та вуличної інфраструктури Львівської міської ради, облаштування третьої смуги на вулиці Любінській дозволить зменшити кількість ДТП та покращити рух як громадського, так і приватного транспорту на перехресті вулиць Любінська — Окружна. “Йдеться про третю додаткову смугу у напрямі центру міста, що є тільки на цій ділянці вулиці Любінської. Вона розділятиме транспортні потоки ще до виїзду на перехрестя з вулицею Окружною, де вже є виокремлена смуга для громадського транспорту,” — зазначили в управлінні.

Облаштувавши нову смугу, планують зменшити кількість ДТП на перехресті: “На вулиці Окружній — односторонній рух, одна смуга призначена для громадського транспорту, друга — для приватного. Зараз водії, які їдуть по лівій смузі вулиці Любінської в напрямку центру, на перехресті впираються в автобусну смугу. І відповідно змушені перелаштовуватися у ліву смугу, спричиняючи незручності для інших учасників руху. Аби цього уникнути, тепер початок смуги для громадського транспорту буде ще на вул.Любінській. Вже там транспортні потоки розділяться і рух на перехресті буде впорядкованіший і комфортніший,” — зазначив заступник керівника управління безпеки та вуличної інфраструктури ЛМР Павло Сирватка.

Облаштувати смугу для руху громадського транспорту на вулиці Любінській планують до кінця липня.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності