• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові ексзаступника керівника управління Укртрансбезпеки оштрафували за п’яне водіння

У Львові ексзаступника керівника управління Укртрансбезпеки оштрафували за п’яне водіння

У Львові водія Audi A6 оштрафували за неодноразове п’яне водіння

Попри позитивний результат на алкотестері, водій заявив, ще через ліки від тиску

Галицький районний суд Львова оштрафував львів’янина на 17 тис. грн та позбавив права керувати авто впродовж року за водіння в нетверезому стані. У постанові його ім’я не вказане, проте, за даними платформи Судова влада України, йдеться про 67-річного колишнього кандидата в депутати Львівської обласної ради від партії “За майбутнє“ Романа Лободу. Окрім того, за даними системи YouControl, раніше чоловік був заступником керівника управління Укртрансбезпеки у Львівській області. Постанову оприлюднили у Єдиному державному реєстрі судових рішень у травні.

Водія на алкоголь тестували тричі

За матеріалами справи, патрульні зупинили Романа Лободу вночі 3 лютого на вулиці Івана Франка у Львові. Чоловік був п’яний за кермом автомобіля. Перевірка за допомогою пристрою Drager показала, що вміст алкоголю в крові водія становив 0,83 проміле. З таким результатом Роман Лобода не погодився, після чого правоохоронці відвезли його на перевірку в лікарню. В медзакладі чоловік пройшов тест двічі за присутності лікаря-нарколога, і обидва рази пристрій показав, що водій був п’яний.

На судовому засіданні Роман Лобода заперечив, що пив перед тим, як сідав за кермо. Свою поведінку, яку патрульні сприйняли за ознаки сп’яніння, він пояснив тим, що приймає ліки від тиску, проте назвати препарат не зміг. Також адвокатка потерпілого стверджувала, що покази пристрою Drager не можна брати до уваги, адже він не відповідав технічним умовам — з часу останнього його калібрування пройшло понад пів року.

Суддя Галицького районного суду Львова Ірина Волоско звернула увагу захисниці на те, що за законом пристрої Drager мають проходити перевірку раз на 12 місяців, тож під час тестування обвинуваченого порушень не було. Відтак суддя визнала Романа Лободу винним у п’яному водінні і оштрафувала на 17 тис. грн, чоловіка також позбавили водійських прав на один рік. Цю постанову Роман Лобода може оскаржити в апеляційному порядку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності