6-річний хлопчик зі Львівщини продав колекцію машинок та купив дрон для військових

6-річний хлопчик зі Львівщини продав колекцію машинок та купив дрон для військових

Першокласник Устим збирав колекцію 4 роки

Першокласник зі Львівщини продав колекцію машинок, щоб купити FPV-дрон для гвардійців. Збирав таку колекцію 6-річний Устим аж чотири роки. Про це 14 травня повідомили на сторінці Національної гвардії України.

“У мене було дуже багато машин і я хотів їх продати, щоб військовим на дрон назбирати. Мені не було шкода, бо то для військових”, – розповів Устим.

Мама хлопчика, Марія Зайльо розповідає, що разом із сином волонтерить та відвідують поранених військових. “Одного разу я говорила з військовим і спитала, що їм найбільше потрібно. У відповідь почула: їжа є, одяг є, а все, що нам найнеобхідніше, – це FPV-дрони, бо це чиїсь врятовані життя. Устим, послухавши цю розмову, запропонував продати його машинки і за ці кошти купити дрон”, – пригадує Марія.

Через соцмережі Устим зумів продати усі свої іграшкові авто.“Він віддавав навіть ті машинки, які не були у продажу, не були сфотографовані. Віддавав навіть найдорожчі для нього”, — зауважує Марія.

Устим каже, що купували в нього машинки його однокласники, друзі та незнайомі люди. А жертвували грошей навіть більше, ніж він просив. Коли необхідну суму майже зібрали, сім’я хлопчика додала кошти, яких бракувало, і купила дрон. Його Устим передав військовим підрозділу Нацгвардії.

Згодом гвардійці записали відео з подякою для Устима. Марія розповідає, що син заплакав, коли побачив звернення від гвардійців. Також військовий пообіцяв Устиму, що у майбутньому вони разом куплять нову машинку до його колекції.

“Днями Устиму надіслали від Нацгвардії колекцію із 7 машинок із шевронами бригад НГУ, які боронять Україну. Гвардійці кажуть, що ці іграшкові автівки стануть на полицю до нової колекції хлопчика, який продемонстрував неймовірний вчинок. Тим часом Устим вже майже назбирав на ще один дрон”, — йдеться у повідомленні Нацгвардії.

Нагадаємо, учні львівської початкової школи зібрали 63 тис. грн для свого випускника-військового.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності