Львівська опера представляє світову прем'єру балету "Тіні забутих предків"

балет "Тіні забутих предків"

Прем'єру балету "Тіні забутих предків" за мотивами однойменної повісті Михайла Коцюбинського

Протягом трьох днів з 10 по 12 травня у Львівській опері представляють світову прем'єру балету "Тіні забутих предків". Про це повідомили у Львівській національній опері.

Квитки коштують від 150 до 1950 гривень

Світова прем'єра видовищного балету "Тіні забутих предків" на музику Івана Небесного та за мотивами однойменної повісті Михайла Коцюбинського. Грандіозна вистава розповідає історію кохання Івана та Марічки з ворожих родів у сучасній модерновій інтерпретації. Балет поставлено знаним українським хореографом Артемом Шошиним у неокласичному стилі. Сценографія від литовського митця Арвідаса Буйнаускаса переносить глядача у постмодерністський світ і філософськи переосмислює місце людини в природі. Колоритні костюми Наталії Міщенко поєднують автентику гуцульського вбрання з модерними елементами.

“Поетична оповідь на межі реальності та легенди, дійсності та фантазії постане перед глядачем у модерновій візії міжнародної команди постановників. Відома історія кохання Івана та Марічки з двох ворогуючих родів втілиться у неокласичній хореографії відомого українського балетмейстера Артема Шошина”, — йдеться у повідомленні.

Музику написав Іван Небесний, вона увібрала силу гуцульського фольклору і прозвучить у виконанні оркестру Львівської опери під керівництвом диригента Юрія Бервецького. Вистава триватиме 2 години. Прем'єра обіцяє стати найграндіознішою подією театрального сезону. Квитки коштують від 150 до 1950 гривень. Проєкт реалізовано за підтримки Львівської ОВА, офіційний партнер — Kozytskyi Charity Foundation.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності