• Головна
  • Новини Львова
  • Через брак бланків посвідчень у Львові людям з інвалідністю видаватимуть тимчасові довідки

Через брак бланків посвідчень у Львові людям з інвалідністю видаватимуть тимчасові довідки

Фото умовне

Бланків немає через те, що Міністерство соцполітики, наразі їх не надає

У Львові виникли проблеми з видачею посвідчень для отримання допомоги людям з інвалідністю та дітям з інвалідністю. В районних відділах соцзахисту наразі відсутні бланки таких посвідчень від держави. Про це у п’ятницю, 3 травня, повідомили у Львівській міськраді.

Довідка дійсна лише з документами, що посвідчують особу

В управлінні соцзахисту Львівської міськради пояснюють, що бланки посвідчень замовляють централізовано через Міністерство соціальної політики згідно з відповідним наказом. Проте зараз їх немає у наявності.

“Це бланки суворої звітності, а їх обіг строго контрольований. Бланки посвідчень виготовляються на підставі замовлення Міністерства соціальної політики України та надходять централізовано через департаменти соціального захисту населення обласних державних адміністрацій, відповідно до Наказу Мінсоцполітики від 11.01.2019  № 35. Для вирішення цієї ситуації ми неодноразово скеровували звернення щодо потреби у забезпеченні бланками посвідчень, проте наразі їх немає”, — пояснюють в управлінні соціального захисту Львівської міської ради.

Тож поки що замість посвідчень людям з інвалідністю та дітям з інвалідністю видаватимуть тимчасову довідку про отримання допомоги. Вона дійсна лише за наявності документів, що посвідчують особу. Довідка не замінює посвідчення, а є тимчасовим документом до отримання бланків посвідчень.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності