• Головна
  • Новини Львова
  • Керівницю відділення лікарні на Львівщині спіймали на хабарі за фіктивну інвалідність ухилянтам

Керівницю відділення лікарні на Львівщині спіймали на хабарі за фіктивну інвалідність ухилянтам

Затримання на хабарі

Чиновниця за 7 тисяч доларів виготовляла ухилянтам довідки про інвалідність

На Львівщині затримали на хабарництві начальницю відділення лікарні філії державної установи “Центр охорони здоров’я” Державної кримінально-виконавчої служби”. Чиновниця за гроші допомагала чоловікам призовного віку отримувати документи про інвалідність. Про це у п’ятницю, 19 квітня, повідомило Державне бюро розслідувань.

Одна довідка про інвалдінсть вартувала 7 тисяч доларів

До незаконної схеми вона залучила лікарів з різних медзакладів Львова. Ті видавали фальшиві висновки про стан здоров'я "пацієнтів", на основі яких військовозобов'язані визнавалися непридатними до служби. Вартість такої послуги складала 7 тисяч доларів для однієї особи. Схема діяла з осені минулого року, і багато призовників з усієї України встигли отримати "липову" інвалідність.

Правоохоронці затримали керівницю лікарні 17 квітня під час отримання другої частини хабаря - 5,5 тисяч доларів від чоловіка, який хотів інвалідність. Також вилучили медичну документацію та майже 35 тисяч доларів.

Зараз керівниці лікарні оголошено про підозру у вимаганні хабарів. Їй загрожує до 8 років в'язниці з конфіскацією майна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності