Під час прогулянки у лісопосадці львів’янин знайшов 20 кг ртуті

Фото банок зі ртуттю, які знайшов львів'янин

Невідомі залишили чотири скляні банки з ртуттю посеред лісу

73-річний львів’янин випадково натрапив на 20 кг ртуті залишених у лісопосадці на вул. Винниця, недалеко від району Рясне. Випадок трапився у понеділок, 8 квітня. Ртуть вилучили для утилізації працівники ДСНС.

Львів’янин знайшов ртуть

Як повідомили LVIV.MEDIA в обласному департаменті цивільного захисту, 73-річний львів’янин під час прогулянки виявив чотири закриті скляні банки з невідомою речовиною.

Речовина у банках була схожою на ртуть, тож він викликав до місця знахідки рятувальників. Працівники ДСНС оглянули банки та підтвердили, що у них дійсно ртуть. Загальна маса металу, який знайшов перехожий, складала близько 20 кг.

Працівники ДСНС вилучили всю ртуть, надалі її передали у відділ з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення для утилізації. Як саме така кількість ртуті опинилася у лісопосадці наразі невідомо.

Нагадаємо, в листопаді у Дрогобичі місцеві мешканці знайшли п’ятикілограмову банку зі ртуттю, перекопуючи город. Крім того, до цього 69-річну львів’янку арештували за спробу організувати незаконний продаж майже кілограму ртуті.

Також читайте, як самостійно зібрати ртуть, коли розбився термометр.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності