У Стрийський парк після зимівлі повернулися лебеді

У Стрийський парк після зимівлі повернулися лебеді

Вони зимували у Львівському еколого-натуралістичному центрі

У Стрийський парк після зимування повернули лебедів. Птахи зимували у міському еколого-натуралістичному центрі. Про це 27 лютого повідомили у Львівській міській раді.

“Після кількамісячної розлуки птахи поспіхом зайшли у рідне для них озеро і швидко попливли вивчати своє обійстя. “Було дуже відчутно, що лебеді почуваються, як вдома і щасливі такому поверненню»”, - розповіла керівниця Стрийського парку Олена Мазурик.

Міський еколого-натуралістичний центр, у якому зимували лебеді, адаптували до тривалого проживання пернатих. Тож лебеді продовж всієї зими контактували із водою. “Це дуже важливо, аби птахи за час зими не розучилися плавати”, — йдеться у повідомленні.

Водночас у Стрийському парку зазначають, що мають спеціальну систему, яка дозволяє нагрівати озеро під час морозів. Проте останні роки екологи та орнітологи наполягали, що озеру треба перепочити та замерзнути. Адже коли озеро взимку нагрівають, до нього прилітають качки та птахи з усієї околиці. Зважаючи на малі розміри озера, це суттєво його забруднює.

Тож озеро на зиму вирішили не нагрівати, а лебедів перевести у Львівський міський дитячий еколого-натуралістичний центр.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності