Оголосили переможців літературної премії “Львів – місто літератури ЮНЕСКО”

Оголосили переможців літературної премії “Львів – місто літератури ЮНЕСКО”

Головну премію отримала Олена Стяжкіна

У Львові оголосили переможців літературної премії "Львів — місто літератури ЮНЕСКО". Про це 9 січня повідомив міський голова Андрій Садовий.

Головну премію отримала Олена Стяжкіна з романом “Смерть лева Сесіла мала сенс”. Це книга про війну й долі людей, випадково поєднаних у Донецькому пологовому будинку”, — йдеться у повідомленні. Призові 150 тисяч гривень авторка витратить на Перемогу, благодійність і літературу.

Спецвідзнаку за твір про війну розділили між собою Ніна Захоженко за п'єсу "Я, війна і пластикова граната" та Ярина Чорногуз за поетичну збірку "[dasein: оборона присутності]".

Довідково: Олена Стяжкіна (народилася 25 лютого 1968 року в Донецьку) – українська письменниця, публіцистка, докторка історичних наук, професорка історії, членкиня Українського PEN. Засновниця громадського руху “Деокупація. Повернення. Освіта”.

Авторка понад дев'яноста наукових публікацій, виданих як в Україні, так і за кордоном, серед них “Жінки в історії української культури другої половини ХХ століття”, “Людина в радянській провінції: освоєння (від)мови”, “Стигма окупації: Рядянські жінки у самобаченні 1940-х років”  та ін. та художніх книг “Кухонный вальс”, “Ты посмотри на нее!”, “Мовою Бога”, “Розка”.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності