У Львові з лікарні виписали 42-річного чоловіка, якому 12 днів тому пересадили серце

У Львові з лікарні виписали 42-річного чоловіка, якому 12 днів тому пересадили серце

Чоловік переніс два інфаркти з різницею в тиждень

Кардіохірурги лікарні святого Пантелеймона провели успішну трансплантацію серця 42-річному львів’янину. На дванадцяту добу після операції чоловіка виписали додому. Про це 9 січня повідомили у Першому медичному об’єднанні Львова.

Олександр Малешенков зі Львова. Два місяці тому йому раптово стало зле. Згодом стан поліпшився, але за тиждень знову стався напад: “Мене кинуло в холодний піт, підвищилася температура, почало боліти в грудній клітці та руки, буквально, відняло, дружина викликала швидку”, - пригадує Олександр.

У медзакладі, куди звернувся чоловік, діагностували гострий інфаркт міокарда. Серце чоловіка ледь билося та не виконувало своєї функції. Висновок лікарів: Олександра врятує лише трансплантація серця. І часу чекати в чоловіка майже немає.

Олександра доправили до Лікарні Святого Пантелеймона, де спеціалісти інтенсивної терапії буквально повернули його з того світу. Стан вдалося стабілізувати. Та через те, що більша частина серця була уражена інфарктом, він потребува важкої медикаментозної підтримки. Поза лікарнею Олександр не мав шансів на життя. Саме в той момент в лікарні з’являється донор, родина якого дає згоду на вилучення органів. Серце підходить Олександру.

Трансплантація тривала п’ять годин та пройшла успішно. “Я, коли відкрив очі й зробив перший вдих, не повірив, бо останні дні перед пересадкою задихався”, - каже Олександр.

На дванадцяту добу після операції чоловіка виписали додому.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності