У Львові 3 січня попрощаються із двома полеглими захисниками

Фото: ЛМР

Львів попрощається із військовослужбовцями Олегом Тараніком та Богданом Тарадаєм

У середу, 3 січня, Львів попрощається з двома полеглими військовослужбовцями, які загинули від рук російських окупантів, захищаючи Україну. Про це повідомили на сторінці Львівської міської ради.

Чин похорону захисників Богдана Тарадая та Олега Тараніка розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Олег Таранік

Уродженець міста Курахове Донецької області. У серпні 2022 року переїхав до Львова до своєї сім’ї, яка мешкала тут з початку повномасштабного вторгнення РФ. Проживав у модульному містечку на території Стрийського парку, працював котельником у місцевому готелі. Наприкінці січня 2023 року приєднався до лав Збройних Сил України.

Виконував бойові завдання із захисту суверенітету та територіальної цілісності держави на території Харківської, Дніпропетровської та Запорізької областей у складі 33-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ. Попри отримане поранення, повернувся на фронт. У Олега Тараніка залишилися дружина, донька та мама.

Богдан Тарадай

Народився у Львові, проживав у селі Підсадки Львівської області. Після завершення навчання проходив військову службу у інженерних військах. Із початком повномасштабного вторгнення РФ став на захист України від російських окупантів.

Виконував бойові завдання у лавах 116-ї окремої механізованої бригади 10-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України. Боронив територіальну цілісність та суверенітет держави на території Запорізької, Полтавської, Харківської та Донецької областей. У Богдана Тарадая залишилися мама, дружина, двоє дітей, сестра та велика родина.

Олега Тараніка поховають на Личаківському кладовищі у Львові, Богдана Тарадая — на місцевому кладовищі у селі Поршна Львівської області.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності