• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові влучання у житловий будинок, пошкоджено школи та дитячий садок: одна людина загинула

У Львові влучання у житловий будинок, пошкоджено школи та дитячий садок: одна людина загинула

У Львові влучання у житловий будинок, пошкоджено школи та дитячий садок: одна людина загинула

Кількість постраждалих людей зростає

Уранці 29 грудня під час повітряної тривоги у Львові пролунали вибухи. Начальник Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що є влучання у житловому масиві — Сихів. Станом на 9:13 стало відомо, що одна людина загинула, ще восьмеро отримали травми. Через годину стало відомо, що кількість постраждалих зросла до 15, чотирьох людей госпіталізували. Окрім того, пошкоджень зазнали більше десятка житлових будинків, три школи та садочок. Мер Львова Садовий повідомив, що місто компенсує мешканцям зруйнованих квартир гроші на відновлення житла.

О дев’ятій годині ранку, під час повітряної тривоги, начальник ЛОВА Максим Козицький, повідомив, про одну загиблу людину внаслідок ракетного удару: “Житловий будинок на вулиці Хоткевича. Через ракетний удар одна людина загинула”.

Через удар російської ракети в одну із львівських ліцеїв почалася пожежа. Міський голова Львова Андрій Садовий згодом оприлюднив фото будинків, які були пошкоджені вибуховою хвилею під час ракетної атаки. “Є постраждалі. На місці працюють оперативні служби”, — написав міський голова Львова.

Відео із житлового кварталу, який постраждав від вибухової хвилі опублікував і Максим Козицький, згодом він уточнив, що кількість постраждалих на вулиці Хоткевича у Львові зросла до восьми, ще пізніше стало відомо, що травми отримали 15 людей, а чотирьох забрали до лікарні. На момент ракетної атаки люди перебували в квартирах. Більшість отримали поранення через осколки вікон, які вибило вибуховою хвилею.

Внаслідок удару було пошкоджено три школи та дитячий садок. Понад десяток житлових будинків пошкодження. Мер повідомив, що місто компенсує постраждалим кошти на відновлення житла.

Нагадаємо, під час повітряної тривоги, яку оголосили у Львові о 03:01 у місті було чути звуки ворожих безпілотників та подальші вибухи. Це, зокрема, підтвердив міський голова Львова Андрій Садовий. “Маємо інформацію про 2 прильоти у Львові. Більше інформації чекаємо від оперативних служб”, написав він о 05:08. Згодом мер Львова повідомив про загоряння на об’єкті критичної інфраструктури: “На місці працюють оперативні служби. Інформації про жертв немає”. За його оцінкою, Львівщину атакували понад 10 ворожих безпілотників.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності