• Головна
  • Новини Львова
  • Картини львівського художника Євгена Равського виставили на аукціон, щоб зібрати гроші на дрони

Картини львівського художника Євгена Равського виставили на аукціон, щоб зібрати гроші на дрони

Картини львівського художника Євгена Равського виставили на аукціон, щоб зібрати гроші на дрони

На аукціоні планують зібрати 400 тис. грн, необхідних для купівлі 20 FPV-дронів

Львівський художник та військовослужбовець 103 бригади ТРО Євген Равський виставив на онлайн-аукціон серію із 29 акварелей “Краєвиди”. На аукціоні хочуть зібрати 400 тис. грн на купівлю 20 FPV-дронів. Дрони передадуть для 103 окремої бригади Сил територіальної оборони, в якій служить художник. Про це 25 жовтня повідомили у мистецькій галереї Shum.

Акварелі були створені на основі документаційних світлин з російсько-української війни. Акварелі Євгена Равського — це зустріч художника і воїна. “Прийшла думка зробити руїни війни і тому я звернувся до техніки акварелі. Фотографії з 2014 року — це живі рани і руїни, які є дуже промовистими”, — коментує ідею створення картин художник Євген Равський.

До аукціону можна доєднатися тут.

Євген Равський народився в 1966 році у Львові. У 1984 році закінчив Республіканську художню школу ім. Т. Г. Шевченка в Києві, а з 1990 року починає активну виставкову діяльність. Крім живопису і графіки також дизайнував обкладинки музичних альбомів («Піккардійська Терція» та «Плач Єремії»). Як великий шанувальник європейського Ренесансу та Бароко, Равський велику увагу приділяє живописній світлотіні й створює реалістичні образи персонажів безпосередньо зі своїх знайомих та друзів.

Роботи художника зберігаються у Львівській галереї мистецтв, Музеї Сучасного Образотворчого Мистецтва, у приватних колекціях України, США, Норвегії, Німеччини, Польщі, Росії, Естонії та Нідерландів. На початку повномасштабного вторгнення Євген пішов до ЗСУ добровольцем.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності