На Львівщині викрито змову на торгах щодо ремонту лікарні

На Львівщині викрито змову на торгах щодо ремонту лікарні

Однак покарано лише одного з порушників законодавства

Адміністративна колегія Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України встановила наявність змови між ТзОВ «Бербет Інжиніринг» та фізичною особою – підприємцем Йосипом Стахівим. Це сталося ще 2021 року під час підготовки та участі підприємців у торгах на закупівлю послуг «Поточний ремонт коридору у хірургічному відділенні № 1 КНП ЛОР «Львівська обласна клінічна лікарня». За цю роботу медики готові були заплатити 650 000 гривень.

Антимонопольники встановили, що всупереч Закону України «Про публічні закупівлі», обидва суб’єкти господарювання під час підготовки та участі у торгах узгоджували свою поведінку, щоб усунути конкуренцію. З огляду на це дії ТОВ «Бербет Інжиніринг» та ФОП Йосипа Стахіва визнані порушенням законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що призвело до спотворення результатів торгів.

Однак, зважаючи на те, що господарська діяльність підприємця О.Стахіва на даний час вже припинена, покарано лише «Бербет Інжиніринг». Його оштрафовано на суму 68 000 гривень.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності