• Головна
  • Новини Львова
  • Завдяки висадці іменних дерев у Львові волонтери зібрали понад мільйон гривень на дрони для 24 бригади

Завдяки висадці іменних дерев у Львові волонтери зібрали понад мільйон гривень на дрони для 24 бригади

Завдяки висадці іменних дерев у Львові волонтери зібрали понад мільйон гривень на дрони для 24 бригади

У центрі міста висадили 19 дерев, ще 22 висадять у середу

У вівторок, 17 жовтня, ГО «Добро.Дій» разом з партнерами висадила у трьох місцях в центрі Львова 19 дерев. Кожне дерево назване на честь людини або підприємства, які перерахували гроші на закупівлю дронів у рамках проєкту «Пташки перемоги». Завдяки цій акції волонтери зібрали близько 1,1 млн грн, на які куплять 50 дронів для 24 механізованої бригади імені короля Данила. Про це LVIV.MEDIA розповів керівник громадської організації Ігор Дулин. За його словами, упродовж 17-18 жовтня на вулицях міста посадять 41 нове дерево.

Одне з дерев на проспекті Шевченка присвятили бійцям 24 Окремої механізованої бригади імені Короля Данила. «Ми хочемо, щоб військові знали, що ми про них пам’ятаємо та розуміли, що вони важливі для нас. Щоб після перемоги наші бійці мали такі собі місця збору біля цих дерев, де вони згадуватимуть про свої подвиги в уже новій Україні», — розповів Ігор Дулин.

Щоб отримати право назвати дерево своїм іменем, партнери акції мали передати на закупівлю дронів від 60 тисяч гривень. «Для мене дуже важливо долучатися до таких ініціатив. З початком повномасштабного вторгнення я не спала, бо думала, що мої картини більше не будуть нікому потрібні, а зараз я не сплю, бо не встигаю виконувати всі замовлення. Я радію, що можу співпрацювати з такими організаціями, як «ВПО України» та «Добро.Дій», — розповіла LVIV.MEDIA київська художниця Ірина Третяк, яка посадила у Львові два дерева.

У перший день акції на вул. Валовій, пл. Міцкевича та пр. Шевченка посадили 10 груш-шантеклер, чотири кулясті клени, три ясени, липу і горобину.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності