Мешканцям понад половини будинків Львова вже увімкнули опалення

Мешканцям понад половини будинків Львова вже увімкнули опалення

Оплату за тепло розраховуватимуть за тарифом, який діяв у лютому 2022 року

У понеділок 16 жовтня у Львові розпочався опалювальний сезон. Пресслужба Львівської міської ради повідомила, що станом на 13:00 опалення подали до 60% житлових будинків та до 55% закладів освіти й охорони здоров’я.

Згідно з повідомленням, протягом 16 та 17 жовтня тепло подадуть до входів у будівлі всіх споживачів міста. Рішення про те, чи вмикати опалення у будинках, вже прийматимуть власники, компанії, які обслуговують будівлі, ОСББ та ЖБК. Тож, якщо за два дні у якомусь будинку не з’явиться тепло, мешканцям радять звертатися до управляючих компаній та з’ясовувати причини.

«Щодо оплати за тепло, то тариф для мешканців буде застосовуватися той, який діяв станом на 24 лютого 2022 року.Оскільки собівартість тарифу зросла, то різницю має компенсувати держава. На жаль, на сьогодні держава боргує більше мільярда гривень ЛМКП «Львівтеплоенерго» і ЛКП «Залізничнетеплоенерго»», — повідомив Орест Тимчишин, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради

Також посадовець нагадав про металеві печі, які встановили у підвалах багатьох львівських будинків минулого року. Їх можна буде використовувати для того, щоб зігрітись у разі надзвичайної ситуації.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності