Львівські медики врятували немовля з кістою легень

Фото Ніколь, дівчинки з кістою в легенях

Щоб врятувати дитину, медикам довелося видалити частину легені

У Львові лікарі врятували семимісячну дівчинку Ніколь з Тернопільщини з кістою легень, яка могла розірватися будь-якої миті. Другого жовтня Перше медичне об’єднання Львова повідомило, що життя дитини було під загрозою.

Ніколь народилася з кістою легень, але її батьки про це не знали. Кіста збільшувалась упродовж семи місяців і заважала розвитку легень. Потім утворення почало стискати та зміщувати серце, ліву легеню та трахею.

“Одного дня батьки помітили, що в Ніколь з’явилася задишка, а вдихи стали короткими. Дитину відразу ж відвезли на огляд до місцевого лікаря в селі на Тернопільщині. Далі її направили до районної та тернопільської міської лікарень, де виявили гігантську кісту в легенях. Ніколь терміново відправили на операцію до Львова. Коли Ніколь привезли до Дитячої Лікарні Святого Миколая, кіста вже займала всю праву та частково ліву половину легень дівчинки й могла розірватись будь-якої миті” — розповіли у Першому ТМО.

Дитячі хірурги побоювалися, що їм доведеться видалити разом з кістою і всю ліву легеню. Також складнощі виникли для анестезіологів, адже в нормі трахея має бути посеред грудної клітки, а в Ніколь цей орган повністю змістився вліво через кісту. Утім, складну операцію вдалося провести успішно: лікарі видалили лише 30% від лівої легені.

Після видалення кісти зміщені органи грудної клітки повернулися на свої місця, Ніколь дуже швидко відновилася. Дівчинка вже повернулася додому та почувається добре.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності