У Львові у спеціальному реанімобілі можна стати донором крові

У Львові у спеціальному реанімобілі можна стати донором крові

На реалізацію ідеї в її ініціаторів пішло пів року

28 вересня у Львові вперше працював “Редбус” – автомобіль для збору донорської крові. Про це інформує Управління майном спільної власності Львівської обласної ради.

За своїм типом і прохідністю такий спеціальний транспорт – перший в Україні. Він може приїхати до донорів у будь-який районний центр чи містечко області. Закупили, обладнали та передали “Редбус” обласному центру крові підприємці, які об’єдналися в ГО “Українське Бізнес Братство”.

Для цього організація уклала відповідний меморандум з комунальним закладом Львівської обласної ради - обласним центром служби крові.

Створили мобільний пункт в Україні, переобладнавши куплений в Німеччині реанімобіль, все обладнання купували за порадами та на замовлення медиків. На реалізацію ідеї пішло пів року. Одночасно здати кров тут можуть два донори. Всередині є два комфортні медичні крісла та необхідне обладнання для донації, зберігання і перевезення донорської крові.

Ми мобільно можемо виїхати бригадою і взяти кров у донорів. Це суттєво збільшить заготівлю крові й, відповідно, наші можливості для забезпечення потреб хворих і поранених, які перебувають у шпиталях Львові та області. Спільно з партнерами ми переобладнали цей мобільний пункт забору крові з карети “швидкої допомоги”. І він перший такий в Україні”, – каже Ігор Горбаль, заступник директора Центру служби крові.

Автомобіль стане доповненням до мобільного автобуса забору крові, який раніше передали шведські благодійники за посередництва Благодійного фонду "Із янголом на плечі" . За виїзд пересувний пункт може прийняти до 35 донорів. До мобільної бригади входить 5 осіб персоналу. Технічне обслуговування, пальне та подальше покращення автомобіля, за умовами меморандуму з центром крові, Братство також бере на себе.

Українське бізнес-братство” сформувалося на початку війни. Це соціально-проактивні підприємці Львівщини та Івано-Франківщини з різних галузей, які ініціюють та створюють соціальні проєкти, необхідні для перемоги”, – зазначив Іван Лиховид, президент і засновник братства.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності