У Львові хірурги сформували сечовий міхур дворічному хлопчику

У Львові хірурги сформували сечовий міхур дворічному хлопчику

Минулої зими дитині видалили злоякісну пухлину разом із частиною уражених нею органів

У львівській лікарні святого Миколая медики сформували сечовий міхур дворічному хлопчику Матвію із Івано-Франківська. Ця операція є складною, тому її спільно проводили львівські та івано-франківські лікарі.

Про це повідомили у пресслужбі Першого ТМО Львова.

Понад рік дитина боролася з пухлиною м’яких тканин. Лікарі змогли видалити 10-сантиметрову пухлину, а разом із нею мусили забрати й уражені органи: сечовий міхур, простату та частину прямої кишки. Для виведення сечі лікарі зробили хлопчику штучний отвір на животі.

Пізніше Матвій пройшов кілька курсів променевої та хіміотерапії. А щоб він знову міг ходити в туалет у природний спосіб, йому потрібно було сформувати новий сечовий міхур.

«Дітей із такою проблемою в усьому світі дуже мало. Злоякісна пухлина вкрай рідко вражає саме сечовий міхур - це лише 1,4 % від загальної кількості випадків дитячої онкології. Тому такі операції з видалення та реконструкції — поодинокі. І технологічно це дуже складні втручання», — розповів завідувач відділення хірургії лікарні св. Миколая Олександр Калінчук.

Попри складність операції, хірургам вдалося сформувати новий сечовий міхур для дворічного хлопчика. Зробили вони це з тканин товстого кишківника та вшили туди сечоводи. Тепер сеча відходить у новосформований резервуар з клапаном.

Матвій вже на четверту добу після операції повернувся додому в Івано-Франківськ, він почувається добре.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності