• Головна
  • Новини Львова
  • На Личакові вшанують пам’ять загиблих білорусів з полку імені Кастуся Калиновського

На Личакові вшанують пам’ять загиблих білорусів з полку імені Кастуся Калиновського

На Личакові вшанують пам’ять загиблих білорусів з полку імені Кастуся Калиновського

Для увіковічнення їхньої пам’яті політичні біженці з Білорусі також відкрили музей в Бучі

У п’ятницю, 8 вересня, о 15:00 на Личаківському цвинтарі, де знайшли останній спочинок білоруські військовослужбовці з полку імені Кастуся Калиновського, відбудеться вшанування їхньої пам’яті. “Ми покладемо квіти на могили сучасних героїв, нагадаємо українцям та білорусам, що у нас є спільний історичний досвід перемагати російський імперіалізм", - заявив громадський діяч, керівник Благодійного Фонду “Вільна Білорусь” Олексій Францкевич.

Він також розповів, що політичні біженці з Білорусі започаткували в Україні музей і фотовиставку “З Україною в серці”, присвячені білорусам, які віддали свої життя в Україні у боротьбі проти російських окупантів від початку московсько-української війни, тобто з 2014 року.

За словами глави “Вільної Білорусі”, фотовиставка і музей розповідають про білоруських добровольців, які віддали своє життя за свободу України, починаючи зподій на Майдані і до сьогодні. “Метою цього проєкту - розповісти всьому світові, що білоруси в Україні стоять пліч-о-пліч з українцями на захисті європейських цінностей, на захисті всього цивілізованого світу від Російської імперії”, - відзначив Олексій Францкевич.

Музей, в якому представлені особисті речі загиблих білоруських героїв та інші експонати, функціонує в Бучі, натомість фотовиставка вже побувала в кількох містах нашої держави: Києві, Львові, Запоріжжі,

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності