У Львові перевірили балкони: висновки комісії

У Львові перевірили балкони: висновки комісії

У незадовільному стані виявились майже 16 відсотків

У Львові триває масове обстеження балконів у житлових будинках. За інформацією департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради, районні комісії вже перевірили 22 121 балкон, з яких 3 611 виявилися у незадовільному стані.

Про це повідомила Львівська міська рада.

За проміжними результатами перевірок найбільше аварійних балконів знаходяться у Галицькому районі, найменше - у Сихівському. Загалом інспектування балконів у Львові мають завершити до 14 жовтня 2023 року.

«Комісія за участю представника управляючої компанії чи ОСББ, представника району, проводить огляд плити, перил балкону і визначає, який його стан. Коли комісія бачить, що балкон у поганому стані, то дає припис мешканцю про те, що він повинен привести балкон до належного стану. Якщо сума ремонту для мешканця є непідйомною, то він може зібрати відповідний пакет документів і подаватися на участь у міських Програмах з відновлення балконів», — зазначила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, Ірина Маруняк.

Мешканцям, які є власниками балконів у будинках-пам’ятках архітектури, для проведення ремонту балкону необхідно подаватися на Програму співфінансування реставрації балконів у житлових будинках-пам’ятках архітектури. Детальніше про цю програму можна прочитати тут.

Нагадаємо, 13 серпня у Львові, на вулиці Під Дубом, 2 обвалився балкон на четвертому поверсі будинку. В цей момент на балконі перебував 43-річний чоловік. Львів’янина госпіталізували, проте через травми, що були несумісні з життям, чоловік помер.

Як повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, загалом у Львові є 380 тисяч балконів, майже всі — 372 тисячі — перебувають у  приватній власності. У 2008 році міська влада запустила “Програму співфінансування реставрації балконів житлових будинків — пам’яток культурної спадщини”. За 15 років за Програмою відреставрували 246 балконів у будинках, що розташовані в історичному ареалі міста.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності