Львівські медики прооперували 12-річну дівчину з вродженою патологією

Львівські медики прооперували 12-річну дівчину з вродженою патологією

Хірургічне втручання минуло успішно

Хірурги лікарні святого Миколая видалили 12-річній Вікторії Якимів доброякісне утворення на шиї, що довго не давало про себе знати і проявилося вже серйозними ускладненнями в юному віці. Про це повідомила пресслужба ЛМР.

Рік тому на шиї пацієнтки з’явився набряк і водночас почало боліти горло. Мама Віки звернулася до лікарів, доньці призначили лікування, біль та набряклість минули. Однак рік потому недуга повернулася. Та цього разу на шиї дитини утворилась ще й гуля, яка почала гноїтися.

Сім’я Вікторії звернулася за допомогою до спеціалістів лікарні святого Миколая. Лікарі запідозрили в дівчинки гнійник. Він був завбільшки 2,5 см і розташовувався трохи вище під‘язикової кістки.

Лікарі прооперували утворення та вивели звідти всю рідину. Однак з часом нагноєння знову з’явилося і його знову треба було забирати. Тоді спеціалісти запідозрили в дівчинки доброякісне утворення – серединну кісту шиї. Це вроджена патологія, яка формується на 6-7 тижні вагітності. УЗД підтвердило попередній діагноз. Встановити його раніше завадили ускладнення. Позаяк кількість гнійної рідини була настільки велика, що розгледіти всередині пухлину було практично неможливо.

Єдиний метод лікування серединної кісти шиї – це операція з видалення. Доброякісне утворення розташовувалося у Вікторії біля під‘язикової кістки. Тож, аби повністю забрати пухлину й у майбутньому запобігти її рецидивам, спеціалісти мусили видалити й частину кістки.

Втручання минуло успішно. Зараз Вікторія почувається добре. Дівчинка вже вдома і може ходити до школи та повернутися до своїх улюблених уроків англійської мови.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності