Поблизу Приміського вокзалу запрацює новий світлофор

Поблизу Приміського вокзалу запрацює новий світлофор

Світлофор працюватиме в адаптивному режимі

Завтра 1 вересня у Львові біля Приміського вокзалу на вулиці Чернівецькій запрацює новий світлофор. Він працюватиме в адаптивному реживі — так детектори збирають інформацію про потоки транспорту, передають її на контролер і відповідно до цього регулюється рух.

Про це повідомило ЛКП "Львівавтодор".

“Логіка роботи об’єкта побудована таким чином, що за відсутності транспорту для пішоходів вмикається зелений світлофор. Червоний сигнал вмикатиметься лише за умови наближення до переходу транспортних засобів, окрім громадського транспорту, який має виділені смуги, які не конфліктують з регульованим пішохідним переходом”, — зазначив начальник відділу транспортного планування та моделювання ЛКП “Львівавтодор” Тарас Мазур.

Якщо ж рух транспорту інтенсивний, зелений сигнал світлофора для машин триматиме 25 секунд. Далі автоматично вмикатиметься зелений для пішоходів.

Через смугу громадського транспорту влаштували нерегульований пішохідний перехід. З обож сторін якого встановили горизонтальні секції жовтого кольору, які починають блимати при наближенні автобуса.

Новий світлофор встановили в межах реконструкції вулиці Чернівецької.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності