Куди піти у Львові 26 та 27 серпня: афіша подій на вихідні

Куди піти у Львові 26 та 27 серпня: афіша подій на вихідні

На львів’ян та гостей міста очікує Сорочинський ярмарок та святкування уродин Івана Франка

LVIV.MEDIA підготувало добірку подій, на які запрошують львів’ян та гостей міста в останні вихідні літа.

Сорочинський ярмарок

До 27 серпня у Львівському палаці мистецтв триватиме Національний Сорочинський ярмарок.

Він працюватиме з 10:00 до 19:00.

Під час проведення заходу проводитимуть збір коштів на потреби ЗСУ та ВПО.

Вхід на ярмарок вільний.

Там візьмуть учать понад 100 учасників з усіх регіонів України.

Також, на відвідувачів чекатимуть виступи музичних, танцювальних та пісенних колективів і окремих виконавців майже з усіх регіонів України.

Святкування уродин Івана Франка

Дім Франка запрошує охочих відсвяткувати 167-й день народження Івана Франка. Там, спільно з Інститутом франкознавства ЛНУ ім. Івана Франка, підготували програму святкових заходів.

На відвідувачів чекають:

  • театралізовані екскурсії,
  • майстер-класи,
  • презентації книжок,
  • святковий концерт.

Вистава “Чуваки не святкують, або Ukrainian”

До Львова 27 серпня приїде вистава про війну “Чуваки не святкують, або Ukrainian”. Цю постановку називають “ковтком свіжого повітря в театральному житті України”/

“Чуваки не святкують, або Ukrainian” - вистава про війну з Росією та зміни в українському суспільстві за останніх кілька років. Хоча в центрі сюжету - не сама війна, а життя одного українця, який розповідає про свої дитинство і юність в Конотопі, а також про війну, любов, дружбу та зраду одночасно. 

Львівська прем’єра постановки відбудеться 27 серпня на сцені Палацу залізничників “Рокс”. Початок - о 18:30.

П'єса написана за творами сучасного письменника, заслуженого журналіста України, телевізійного режисера, музиканта Руслана Горового. Музика та слова пісень, що звучать в саундтреку постановки, – теж його.

“І хоч це не перша вистава за творами Горового, але перша, де сам автор ще й грає на сцені. Це акторський дебют Руслана”, - розповідають організатори.

Тандем Горовому складає Дмитро Усов – актор Одеського українського театру ім. Василька, київських Дикого театру та Театру на Липках.  Режисер вистави - Максим Голенко, сьогоднішній художній керівник Національного театру ім. Марії Заньковецької. Сценограф та костюми – Леся Головач, художник – знаний плакатист України Нікіта Тітов.

“Чуваки не святкують, або Ukrainian” можна описати як театрально-музичну, колоритну та динамічну виставу, яка тримає глядача увесь час у постійному напруженні, а також дивує неочікуваними розвитками подій і манерою постанови.   

Шквал емоцій, що викликає вистава, — від гомеричного сміху до межі «больового порогу свідомості» — змусять по-новому зрозуміти й оцінити те, що є основою нашого життя: мудрість предків, батьківську любов і синівську самопожертву, ціну смерті та зради, непорушність віри у те, що все буде Україна і ми обов'язково здолаємо наших ворогів”, - йдеться в описі вистави.   

Вистава 16+, використовується ненормативна лексика.

Всеукраїнський патріотичний пробіг

26 серпня о 10:00 у Львові у Стрийському парку пройде Всеукраїнський патріотичний пробіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України”. Він закладає традицію щорічного вшанування пам’яті полеглих воїнів.

“Забіг є засобом об’єднання ветеранів та діючих військовослужбовців, волонтерів, молоді та свідомих громадян навколо цінностей української державності, незалежності, вшанування пам’яті героїв”, - кажуть організатори забігу.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності