Львівського злодія зі «стажем» засудили до тривалого ув’язнення

Львівського злодія зі «стажем» засудили до тривалого ув’язнення

За крадіжку і пограбування його позбавили волі на строк сім років і два місяці.

Галицький районний суд м. Львова розглянув справу за обвинуваченням місцевого мешканця, котрий у квітні-травні цього року двічі, 3 квітня і 5 травня, викрадав взуття в одному і тому ж магазинів. Про це повідомляє Єдиний судовий реєстр судових рішень.

Цікаво, що зловмисник мав чимале кримінальне минуле. В його послужному рахунку, починаючи з 2017 року, було аж п’ять судимостей – усі за статтею 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Кілька разів Феміда робила спроби повернути злодія на шлях виправлення, звільняючи його від покарання з іспитовим строком, але марно. Він вчиняв все нові і нові злочини.

Так 3 квітня 2023 року приблизно о 13.40 год., зловмисник, перебуваючи у приміщенні магазину «Cropp», що знаходиться в ТРЦ «Форум» по вулиці Під Дубом, 7б, таємно викрав із прилавку одну пару чоловічого взуття. Після чого вийшов з магазину, проте коли проходив із викраденим товаром повз магнітні брамки безпеки, злодій був викритий працівником даного торгівельного закладу. Тоді йому вдалося безкарно втекти. Збитки магазину від крадіжки склали 1759 грн. 20 коп.

Не минуло й місяця, як 3 травня цього ж року злодій знову прийшов у той самий магазин і знову вкрав одну пару чоловічого вартістю 1759 грн. 20 коп. Тоді ж він і був затриманий.

Неприємним відкриттям для зловмисника під час судового розгляду стала кваліфікація його дій не тільки за ч.4 ст.185 КК України (Крадіжка під час воєнного стану), але за за ч.4 ст.186 КК України (Грабіж під час воєнного стану). Таку кваліфікацію дій підсудного було дано тому, що під час першого правопорушення його таємні дії були викриті працівником магазину, а тому стали відкритим викраденням чужого майна, тобто грабежем.  

Розглянувши усі обставини справи, суд визнав зловмисника винним за обома статтями Кримінального кодексу України і за сукупністю правопорушень та  вироків призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк сім років і два місяці.  

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності