• Головна
  • Новини Львова
  • Найбільша катастрофа в історії авіашоу: Львів вшановує 21-шу роковину Скнилівської трагедії

Найбільша катастрофа в історії авіашоу: Львів вшановує 21-шу роковину Скнилівської трагедії

Фото з відкритих джерел

Внаслідок катастрофи загинули 77 осіб, у тому числі 28 дітей, ще близько 250 людей постраждали

Сьогодні, 27 липня, у Львові вшановують пам’ять жертв Скнилівської трагедії, що сталася у 2002 році. Це найбільша катастрофа в історії авіашоу.

Після поминального Богослужіння, яке проведуть у храмі Воскресіння Христового УГКЦ на вул. Городоцькій, 319а відбудеться покладання квітів до «Сегменту пам’яті» жертв Скнилівської трагедії.

Зважаючи на обмеження, спричинені воєнним станом, покладати квіти до меморіалу буде вузьке коло родичів загиблих.

Також до 21-ї річниці Скнилівської трагедії у Львові членам сімей загиблих виплатять одноразову матеріальну допомогу у розмірі 2 тис. грн отримають 55 людей, на це з бюджету Львівської громади скерували 110 тис. грн.

Додамо, 27 липня 2002 року сталася найбільша за кількістю загиблих катастрофа в історії авіашоу у світі. Того дня на Скнилівському аеродромі Львова святкували 60-річчя 14-го авіаційного корпусу Повітряних сил України. Подивитися шоу зібралося 10 тисяч людей.

Винищувач Су-27УБ виконував фігуру вищого пілотажу — «переворот Імельмана». На завершальному етапі фігури він впав у натовп людей. Внаслідок катастрофи загинули 77 осіб, у тому числі 28 дітей, ще близько 250 людей постраждали.

У спробі вийти з віражу вгору став швидко втрачати висоту. Літак спочатку зачепив дерево, потім крилом – землю, кілька разів перекинувся і влетів у натовп, після чого вибухнув і загорівся.СУ-27УБ керували 2 пілоти, які катапультувалися після контакту із землею. Обидва не постраждали, зазнали незначних пошкоджень.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності