Виключив із військового обліку 40 осіб: на Львівщині засудили підполковника

Виключив із військового обліку 40 осіб: на Львівщині засудили підполковника
Фото: Freepik

Суд призначив йому штраф у розмірі 3145 гривень

У Львівській області засудили підполковника через перевищення службових повноважень. Він безпідставно виключив з військового обліку 40 людей.

Про це повідомляє zaxid.net.

Підполковник, перебуваючи на керівній посаді, за однією схемою протягом 2022 року виключив з військового обліку 40 осіб.

За даними правоохоронці, підполковник перевищив свої службові повноваження, ставив відмітки про виключення з військового обліку в особових справах та військових квитках, без оформлення офіцерами запасу свідоцтв про хворобу. Таким чином людей виключили з військового обліку за станом здоров’я з можливістю виїзду за кордон.

На підполковника склали протоколи за порушення перевищення влади чи службових повноважень військовим. У суді обвинувачений визнав свою провину та не захотів надавати додаткові пояснення.

Справу розглянула суддя Орислава Семенишин, яка оштрафувала військового на 3145 грн. На постанову ще може бути подана апеляція.

Нагадаємо, Служба безпеки і Державне бюро розслідувань викрили на співпраці з Росією чинного народного депутата України від забороненої проросійської партії ОПЗЖ. Йому повідомлено про підозру у держзраді.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності