• Головна
  • Новини Львова
  • «Це будуть діти, які ніколи не підуть на компроміс»: історія родини, яка врятувалась з пошкодженого росіянами будинку у Львові

«Це будуть діти, які ніколи не підуть на компроміс»: історія родини, яка врятувалась з пошкодженого росіянами будинку у Львові

«Це будуть діти, які ніколи не підуть на компроміс»: історія родини, яка врятувалась з пошкодженого росіянами будинку у Львові

Тепер діти стресово реагують на сигнал повітряної тривоги, біжать в укриття та не розуміють, чому не всі так роблять

Львівська поетеса та музикантка Мірка Клос мешкала у будинку, куди 6 липня влучила російська ракета. Сім’я з 5 дітьми врятувалася. Наразі вони мешкають у друзів.

Про це пише «Суспільне».

«У мене є один календар, який закінчився днем війни. Я просто не могла його відривати, я його просто сховала, купила собі новий. Я так розумію, цей теж застигне на цій даті», — розповідає Мірка Клос.

Жінка пригадує, що після сигналу повітряної тривоги, вони розмістили дітей у коридорі, бо там є дві стіни. Натомість через відчинені двері в кімнату було видно перший вибух.

«Тиждень перед цим всім, мені наснився сон, що каже мені голос: «Ти повинна займатися мурахами». Я так здивувалася і я запитую в голосу: «Чому мурахами?» і він мені відповідає: «Тому що мураха несе більше, ніж сама важить, більше, ніж може», — пригадує Мірка Клос.

За словами Мірки Клос, після цього друзі подарували їй графіку, де зображені мурахи з її сну. Кожна з них несе на собі щось більше, ніж сама. Проте картина вилетіла з вікна і розбилася.

Поетеса пригадала, що допомогла взутись дітям, схопила кота та візок і разом з сім’єю почали йти на вулицю, коли почули другий вибух.

«Наш зелений двір став сірим. Я не знаю чому, я просто зробила один кадр, я взагалі поганий фотограф, не те щоб я репортажист, просто від того шоку, що я побачила, я просто зробила цей кадр», — каже вона.

У квартирі не витримали вікна. Натомість з цінних речей у квартирі були ікони, На думку Мірки Клос, вони напевно й врятували їх.

У будинку зараз тривають аварійні робити й жінка жартує, що це тепер не квартира, а шафа з речами. Тоді як наразі сім’я мешкає у друзів. Мирослава додає, що тепер її діти стресово реагують на сигнал повітряної тривоги, біжать в укриття та не розуміють, чому не всі так роблять. Відволікаються своїми захопленнями: люблять малювати, аніме та комікси.

«Там в Наруто, можна собі як пояс носити, на плече, на руку насадити, на шию навіть можна. Мої діти — воїни, це треба визнати. Це буде інше абсолютно покоління українців, це будуть діти, які ніколи не підуть на компроміс, вони будуть чітко розуміти і знати, якою ціною вони отримали державу», — каже мешканка будинку Мірка Клос.

Нагадаємо, внаслідок ракетного удару по Львову 6 липня загинули 10 людей. Водночас понад 40 отримали травми. Частина жителів будинку, в який влучила ракета, залишились без житла.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності