• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові одружилося шість пар, які познайомилися у центрі плетіння маскувальних сіток

У Львові одружилося шість пар, які познайомилися у центрі плетіння маскувальних сіток

Фото: Надії Савки

У Львові діють понад 30 локацій, де волонтери плетуть маскувальні сітки

У Львові на одній з локацій, де волонтери плетуть маскувальні сітки познайомилися та одружилися шість пар.

Про це кореспондентці "Українського радіо Львів" розповіла директорка бібліотеки, при якій діє центр, Тетяна Пилипець, пише Суспільне.

Тетяна Пилипець, каже, що завдяки плетінню сіток незнайомі люди об’єдналися у велику волонтерську родину — познайомилися та одружилися шість пар. Юнаки вирішили стати добровольцями, які зараз захищають Україну.

«Ми маємо історію про тканини для сіток з крижма, нитки з якого вплітали в маскувальні сітки. Зворушлива історія про письменницю Галю Матвеєву з Харкова. На форумі військових письменників у травні Галина прийшла з плетіння сіток і читала вірш саме про плетіння сіток. Вона вже не помічала, що в неї пальці усі в лейкопластирах. Один з військових зрозумів і підійшов до неї та поцілував їй руки», — розповідає Тетяна Пилипець.

У Львові діють понад 30 локацій, де волонтери плетуть маскувальні сітки.

Понад рік Львівська обласна бібліотека для юнацтва ім. Романа Іваничука працює як бібліотека та як волонтерський центр, розповідає директорка бібліотеки та волонтерка Тетяна Пилипець.

Тетяна згадує, що в перші дні повномасштабного вторгнення Росії в Україну до бібліотеки приходили тисячі людей, які шукали прихистку у Львові та плели сітки. І паралельно долучалися до літературного життя: тут відбувалися поетичні читання, зустрічі з авторами та презентації книг.

«Я плету кікімори (маскувальні халати для військових) з 2014 року і плела їх з кінця лютого в бібліотеці. Люди звертали на це увагу, розпитувалися і хотіли допомогти, тож так почалося плетіння сіток у нашій бібліотеці», — розповідає Тетяна Пилипець.

За її словами, у перші місяці електронний фіксатор налічував до 5 тисяч відвідувачів.

Зараз у бібліотеці стоять чотири каркаси, на які натягнуті основи для плетіння маскувальних сіток. Людей, які плетуть ці сітки, вже не так багато, як на початку, але робота не припиняється.

Нагадаємо, українців закликають взяти участь в акції «Нитка єднання» та зв’язати клаптики українського прапора, які об’єднають в один до Дня Незалежності.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності