Ракетний удар по Львову: пошкоджень зазнав Український католицький університет

Фото: Pexels

На території університетського містечка ніхто не постраждав

Ракетний удар, який завдали росіяни по Львову у ніч на 6 липня стався в межах 200 метрів від університетського містечка Українського католицького університету. Чотири університетські будівлі зазнали пошкоджень.

Про це повідомили на сторінці навчального закладу.

В університеті розповідають, що ховаючись від російських ракетних ударів, люди знайшли перший прихисток в Українському католицькому університеті, в укритті храму Святої Софії-Премудрості Божої.

Отець Назарій Мисяковський ділиться, коли після відбою повітряної тривоги один тато з дітьми вийшли з укриття храму на вулицю та йшли вже територією кампусу, дитина сказала: «Тату, Церква нас спасла». «Ви діти війни. Справжньої війни», – відповів батько.

Зазначається, що волонтери – працівники та студенти з волонтерського штабу УКУ – допомагали вночі постраждалим людям: несли воду, респіратори, разом з рятувальниками розбирали завали. 

«Живемо в будинку через дорогу від кампусу. Ми відреагували на тривогу, але оскільки у нас п’ятеро дітей, зокрема немовля, то не змогли піти в укриття. Використали правило двох стін, чекали у коридорі. Тоді пролунав один досить потужний вибух, за ним – другий, ще жорстокіший. У нашій квартирі вибило вікна… Через вибухову хвилю у нас заклинило вихідні двері, і ми не змогли одразу вийти з помешкання. Почули запах газу, це була небезпека. Ми розуміли, що буде ще один приліт, тому вибігли з квартири, в чому були і побігли інтуїтивно в укриття до Церкви Святої Софії на території містечка УКУ. По дорозі до церкви був третій приліт. Ми впали на землю і я фізично відчув вибухову хвилю, хоча ми вже були досить далеко», — розповів Ігор Кисилевич, випускник Філософсько-богословського факультету УКУ.

Ще один випускник цього навчального закладу, Артем Бордічук, який живе у будинку, який постраждав від ракетної атаки росіян, пригадує:

«Ми прокинулися від того, що наш будинок дуже сильно трясло, було відчуття землетрусу… Зірвались з ліжка, побігли в коридор. Було розуміння того, що треба вимкнути газ, зібрати важливі документи і йти в укриття. По дорозі зайшли до сусідської квартири, оскільки там жила літня жінка. Ми хотіли їй допомогти, або хоча б переконатися, що вона жива. Проте її коридор був повністю зруйнований. Таке відчуття, що квартири вже там не було. Погукавши її декілька секунд, вирішили пошукати її в укритті. На щастя, вона жива, встигла спуститися туди»

Як зазначили на сторінці вишу, УКУ готовий надати тимчасове житло тим, хто був змушений покинути свої домівки, тим, хто втратив все внаслідок ракетного удару. 

Нагадаємо, внаслідок ранкового обстрілу Львова росіянами, серед постраждалих — журналісти 24 каналу. Кадри вибухів, які поширились у соцмережах, зробили саме вони.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності