• Головна
  • Новини Львова
  • «Приносить задоволення, коли я своїх хлопців прикрив та знищив противника»: розповідь львівського аеророзвідника

«Приносить задоволення, коли я своїх хлопців прикрив та знищив противника»: розповідь львівського аеророзвідника

«Приносить задоволення, коли я своїх хлопців прикрив та знищив противника»: розповідь львівського аеророзвідника

Боєць коригує розвідників з повітря завдяки безпілотнику MAVIC

У цивільному житті Роман був барбером та електромонтажником. Зараз він оператор БПЛА аеромобільного батальйону 80-ї окремої десантно-штурмової бригади.

Про це повідомили на сторінці бригади у Facebook.

Роман називає свою команду файною сім’єю та згадує перший вихід глибоко в тил противника.

«Завданням було зайти на 3 кілометри в червону зону на три доби. Ми йшли з саперами та розвідниками, мали знайти ворога в недоступних місцях, куди наші БпЛА не долітали. Ми знаходились далеко від наших хлопців. У разі чого підтримки не було б. Я розраховував на себе і на Бога. Ми йшли тихо, на дистанції та чули розмови росіян. Дійшли до заданої точки, вкопалися в хащах, вели спостереження. Несподівано нам надійшла задача – хутко відкотитися, бо зранку мав бути штурм. Ми вийшли без втрат та виконали завдання. Згодом виявилося, що перед нами розбили дві наші групи. У цих лісах були втрати. Але для нас це був найуспішніший вихід – всі залишилися живими, а бойова операція – пройшла успішно», –  пригадує воїн.

Тепер військовий коригує розвідників з повітря завдяки безпілотнику MAVIC. Ця задача потребує уважності та постійно зв’язку зі своїми хлопцями.

«Якщо є місця, куди хлопці не можуть дістати, ми робимо скиди з гранат. Потрапляємо. Усе чітко! Воно димить-пищить-верещить, і хлопці далі просуваються. Коли я це бачу на великому екрані, то відчуваю ейфорію! Мені приносить задоволення, коли я своїх хлопців прикрив та знищив противника», – усміхається Роман.

Нагадаємо, після чергового бойового завдання на Бахмутському напрямку, бійці 80-ї окремої десантно-штурмової бригади розповіли про враження після штурмових дій та свою мотивацію захищати Батьківщину й знищувати її ворогів.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності