У Львові 27 червня попрощаються з гранатометником Олесем Гусаком «Флойдом»

У Львові 27 червня попрощаються з гранатометником Олесем Гусаком «Флойдом»

У Олеся Гусака залишились дружина, брат, дві сестри, мама та батько, який також боронить державу від загарбників

На фронті, на війні з російськими окупантами загинув Олесь Гусак, позивний «Флойд».

Про це пишуть на сторінці Українського католицького університету.

В університеті висловлюють щирі співчуття родині – матері Уляні, дружині Христині, сестрі Устині та батькові Андрієві, який продовжує служити в 3-му батальйоні «Свобода».

Прощання з Олесем Гусаком відбудеться 27 червня об 11:00 у Гарнізонному храмі Львова (вул. Театральна, 11). Після цього поховання – на Полі почесних поховань. Парастас відбуватиметься сьогодні, 26 червня з 19:00 у Церкві Пресвятої Богородиці (с. Солонка, Львівська область).

Гусак Олесь Андрійович «Флойд», 30.03.1995 — 19.06.2023 – боєць 3-го батальйону «Свобода» Бригади швидкого реагування НГУ «Рубіж».

Як написав на сторінці у Facebook Андрій Іллєнко, Олесь з перших днів московського вторгнення вступив до лав батальйону «Свобода». Спочатку була оборона Києва, потім бої в Рубіжному та Сіверськодонецьку.

«Був надзвичайно вправним гранатометником. У пекельних боях виявляв феноменальну мужність, знищив не одну одиницю ворожої бронетехніки. Не жалів себе, віддавав всі свої сили, завжди ішов на найважчі ділянки», - йдеться у повідомленні.

Побратими згадують Олеся Гусака, як справжнього воїна та вірного друга.

Такі слова про «Флойда» написав бойовий побратим Костянтин Масянзов: «Юнак зі світлим поглядом, постійною усмішкою, готовністю захищати Україну в будь-яку мить… Блокпост на Оболоні, коли чекали танки, і ні страху в цих світлих очах, а тільки рішучість… Ірпінь, Буча, Гостомель – посмішка подорослішала, очі стали жорсткіші. Рубіжне – з посмішкою десятки пострілів з гранатомета, вогонь в очах, коли орки від цих пострілів розлітались пошматовані навкруги. Сіверськодонецьк – пекло, і далі все ті ж світлі очі, посмішка і змужнілий юнак, чоловік, Воїн. Ти встиг отримати свій орден «За мужність». Ти був справжнім. Тебе будуть пам'ятати тисячі. І мої діти будуть знати твою історію. До зустрічі у Вальгаллі, Воїне Флойд!».

На сторінці Львівської міської ради пишуть, що Олесь Гусак навчався у Середній загальноосвітній школі №62 міста Львова. Здобув юридичну освіту у Львівському державному університеті внутрішніх справ.

У мирний час обіймав посаду юриста у різних господарських організаціях. Захоплювався грою на гітарі та паверліфтингом.

З початком повномасштабного вторгнення Російської Федерації доєднався до Добровольчого батальйону територіальної оборони «Свобода», згодом вступив до складу 4-ї бригади оперативного призначення імені Героя України сержанта Сергія Михальчука Національної гвардії України. Брав участь у звільненні Ірпеня, Бучі та Гостомеля, згодом боровся із окупантами на території Луганської області. За особистий героїзм указом Президента України був нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

У Олеся Гусака залишились дружина, брат, дві сестри, мама та батько, який також боронить державу від загарбників.

Нагадаємо, поблизу Бахмута загинув захисник зі Львівщини. 22 червня під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Іванівське Бахмутського району Донецької області загинув житель м.Белз Роман Віталійович Кохан 1991 р.н.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності