• Головна
  • Новини Львова
  • Львів 26 червня попрощається із загиблим на війні українським науковцем та дослідником

Львів 26 червня попрощається із загиблим на війні українським науковцем та дослідником

Львів 26 червня попрощається із загиблим на війні українським науковцем та дослідником

У 2005-2006 роках Герой був постдокторантом у Корнельському університеті (США). Був автором численних наукових публікацій

У понеділок, 26 червня, Львів попрощається з Героєм Володимиром Козловським, який загинув, захищаючи Україну від російських окупантів.

Про це пишуть на сторінці Львівської міської.

Володимир Козловський

Львів’янин (21.07.1968-19.06.2023)

Навчався у Львівській середній загальноосвітній школі №2 (сьогодні – Ліцеї №2 Львівської міської ради). Закінчив кафедру фізіології та екології рослин біологічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка.

Після першого року навчання проходив два роки строкової військової служби. Протягом 1993-1996 років навчався в аспірантурі Інституту екології Карпат НАН України.

Кандидат біологічних наук за спеціальністю «Екологія», український дослідник ґрунтів і екосистем України. Обіймав посади від інженера до старшого наукового співробітника (з 2018 року) відділу екосистемології Інституту екології Карпат НАН України, а також старшого наукового співробітника Наукового центру Інституту гірничо-хімічної промисловості за сумісництвом.

У 2005-2006 роках – постдокторант у Корнельському університеті (США). Автор численних наукових публікацій.

За словами колег та друзів Володимира Козловського, був надзвичайно працьовитим і скромним, проте, завжди рішучим у своєму виборі, з чіткою життєвою позицією та справжнім патріотом. Захоплювався своєю справою, активно займався спортом, туризмом.

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації добровольцем став на захист Батьківщини до лав 125-ї окремої бригади територіальної оборони регіонального управління «Захід» Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Виконував бойові завдання на східному напрямку фронту.

У Володимира Козловського залишилися дружина та двоє синів.

Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героя на Личаківському кладовищі.

Маршрут похоронної процесії: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) – пл. Катедральна – пл. Ринок (міська церемонія прощання) – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар.

Нагадаємо, на Запоріжжі загинув 33-річний захисник із Миколаївської громади.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності