• Головна
  • Новини Львова
  • Ракетний удар «шахедами» по Львову: які наслідки, чому так сталось та що відомо про інцидент

Ракетний удар «шахедами» по Львову: які наслідки, чому так сталось та що відомо про інцидент

Ракетний удар «шахедами» по Львову: які наслідки, чому так сталось та що відомо про інцидент

Внаслідок влучання жертв та постраждалих немає

Рано вранці 20 червня Львівщину атакували ворожі безпілотники. Один з них влучив в об’єкт інфраструктури.

LVIV.MEDIA зібрало усю інформацію про наслідки атаки та причини, чому дрон влучив у ціль.

Удар дронами

У вівторок, 20 червня, о 04:12 начальник Львівської ОВА Максим Козицький закликав не ігнорувати тривогу й попередив, що на Львівщині є загроза застосування ворожих ударних безпілотників. Сама тривога тривала майже 2 години — до 06:01.

Згодом Максим Козицький повідомив, що, попередньо, у Львові є влучання в об‘єкт критичної інфраструктури. Такою ж інформацією поділився і мер Львова Андрій Садовий.

Після цього начальник Львівської ОВА уточнив, що близько 5 години ранку Львів атакували ворожі безпілотники типу «Шахед», які поцілили у критично важливий об‘єкт — зафіксовано три влучання.

Наслідки влучання

За даними мерії Львова та Львівської ОВА, внаслідок влучання жертв та постраждалих немає. На місці влучання зайнялася пожежа й там працювали всі необхідні служби, згодом вогонь ліквідували.

Через ранкові обстріли у Львові три трамваї тимчасово змінили маршрут. Також рух вулицею Вітовського на ділянці від Парку культури до вулиці Сахарова був закритий для проїзду, втім його вже відновили.

Наразі ситуація у Львові та Львівській області після влучання ворожих дронів в об’єкт критичної інфраструктури контрольована.

«Тільки було суттєво пошкоджено цей об’єкт: пошкоджені вікна, пошкоджено транспортні засоби, які знаходились біля вказаного об’єкта, частково пошкоджені міжповерхові перекриття. Внаслідок удару відбулося займання одного із поверхів, але завдяки силам ДСНС було оперативно пожежу локалізовано», - сказав перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик.

Він додав, що наразі оцінюються збитки і вживаються кроки щодо відновлення пошкодженого об'єкта.

Водночас у соцмережах поділилися кадрами наслідків влучання ворожого дрона по об’єкту інфраструктури у Львові.

Робота ППО

З 35 випущених ворогом дронів українська ППО знищила 32. Пуски здійснювались з північного та південного напрямків — Брянської області РФ та східного узбережжя Азовського моря.

У Повітряних силах уточнили, що 30 «шахедів» знищено силами та засобами Повітряних Сил, ще два — підрозділами Сухопутних військ.

Чому ворожі дрони залетіли у Львів

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат пояснив, що ворожі дрони долітають аж до Львова тому, що Україні не вистачає засобів ППО.

«Сьогодні ППО розміщене там, де це найбільш потрібно, захищаючи великі міста, інфраструктурні об’єкти, об’єкти атомної енергетики і лінію фронту. Не вистачає банально засобів ППО, і це ще м’яко кажучи, для того, щоб покрити таку державу як Україна ковпаком, як це зробила держава Ізраїль», — зазначив Ігнат.

Він додав, що також, наприклад, мобільним вогневим групам складно вночі стрілецькою зброєю збити «шахеди», які до того ж летять по руслах річок, використовуючи різні маршрути.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності