Куди піти у Львові 17 та 18 червня: афіша подій

Куди піти у Львові 17 та 18 червня: афіша подій

Виставки, концерти та вистави - такими будуть вихідні у Львові

У Львові 17 та 18 червня відбудеться чимало цікавих подій. LVIV.MEDIA підготувало добірку для цікавого дозвілля.

Виставка колекціонера Івана Гречка

Це одна з найбільших збірок української ікони на склі Гуцульщини та Покуття, стародруки, свічники, ручні хрести, писанки, кераміка, текстиль, дерев’яна скульптура. Також буде представлений живопис мистецького середовища Львова та Галичини 20 століття з колекції Гречка.

Вже цієї неділі львів’ян запрошують на відкриття унікального виставкового проєкту, присвяченого видатному українському колекціонерові Іванові Гречку. Куратором проєкту став відомий іконописець та історик мистецтва, випускник УКУ Роман Зілінко.

18 червня 2023 року о 16:00 Український католицький університет запрошує на відкриття виставки, де вперше презентує львів’янам та гостям міста найкращі твори з колекції Івана Гречка – патріарха українського колекціонерства. Це одна з найбільших збірок української ікони на склі Гуцульщини та Покуття, стародруки, свічники, ручні хрести, писанки, кераміка, текстиль, дерев’яна скульптура. Також буде представлений живопис мистецького середовища Львова та Галичини 20 століття з колекції Гречка.

Організатори запрошують усіх поринути у світ колекціонера, історію унікальних експонатів та побачити їхній дух і красу.

 «Іван Гречко – один із перших колекціонерів, які в післявоєнний час займалися колекціонуванням народного мистецтва, любили це, шанували, намагалися зберегти. Іван Гречко ― дуже цікава, барвиста постать, в якій наклалося багато різних шарів. Це і його почуття гумору, і його мандрівки, і його авантюризм – він один з дуже цікавих прикладів людей своєї епохи. Великою легендою обросла його колекція. І ви маєте унікальну нагоду побачити її», ― каже Роман Зілінко.

 Виставка триватиме з 18 червня до 13 серпня у Львові, у Центрі архітектури, дизайну та урбаністики «Порохова вежа», вул. Підвальна, 4.

Українська пісня / Ukrainian Song Project-2023

«Українська пісня / Ukrainian Song Project-2023» об’єднає найвідоміших українських виконавців, серед яких KAZKA, TVORCHI, Alekseev, KADNAY, Арсен Мірзоян, Jerry Heil, ZLATA OGNEVICH, TAYANA, NK та багато інших.

«Українська музична індустрія ще у 2014 році розпочала відокремлення від російського шоу-бізнесу, але остаточну крапку деякі артисти поставили після повномасштабного вторгнення РФ в Україну у 2022 році. Ці події стали потужним поштовхом для творчості і молодих артистів. Українські забуті та повстанські пісні отримали нове звучання. Українська музика стала популярною у всьому світі. Тож цього року захід планується не тільки як музична подія, а й як можливість продемонструвати згуртованість та обʼєднання артистів, а також додаткова можливість ще більше популяризувати українську музику», – наголосили промоутери проєкту VINIL Concert agency.

Концерт відбудеться 17 червня о 17:00 у FESTrepublic.

Відкриття нового простору Ya Gallery Black

Львів’ян та гостей міста запрошують на відкриття нового львівського проєкту – Ya Gallery Black.

В цьому артцентрі чорний обʼєднує різні ідеї та різних митців. Ya Gallery Black дозволяє поглянути на їхні роботи зі спільної точки зору - кольору і спонукає до розмови про чорний. Чорні скульптури, картини, книги та інші арт-обʼєкти.

«Окрім чорного кольору Ya Gallery Black сповідує доступність. Вона починається ще з відсутності сходів та коридорних лабіринтів. Простір приземлений, в буквальному і переносному значенні. Цю тенденцію підхоплюють вікна-комірки для експонатів, обернені лицем до вулиці, трамвайної розвʼязки та потоків людей. Життя за межами обпалених стін вирує, ноги не зупиняються, а очі не знаходять за що зачепитись. Так було. Можливо, так буде і далі, а можливо потоки очей знайдуть наші вікна, подивляться і побачать. Побачать, що мистецтво відкрите до світу. Воно запрошує побачити більше. Ми запрошуємо побачити більше. Запрошуємо до розмови, яка лише почалась», - розповідають у галереї.

Галерея відкриється 17 червня на площі Соборній. 9.

Години роботи: з 11:00 до 20:00.

Вхід: 50 гривень.

Вистава «Шахрайки»

У театрі імені Марії Заньковецької 17 червня о 17:00 відбудеться вистава «Шахрайки».

«Оля і Жулька звичайні дівчата, що мешкають на квартирі з господинею. Їх проблеми стандартні як у всіх: пошуки вигідної роботи, кредити, безгрошів’я та борг за кімнату. Безвихідь та депресія гарантована. Не для цих дівчат. У них є план, а допоможе у розв’язанні проблеми оголошення в інтернеті. Щоправда, щоб з’явилися гроші, у валюті, та ще й від мільйонерки з Америки, потрібно стати «нетрадиційною парою».

План готовий, фото зроблено, але щось пішло не так… Хто ж знав, що пані з-за океану на власні очі захоче побачити пару і вже зовсім скоро. Що робити? Признатися у всьому чи ще більше навигадувати. Олька і Жулька не шукають легких шляхів….», - йдеться на сторінці театру.

Нагадаємо, куди піти на Львівщині 17 та 18 червня читайте тут

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності