Львів 17 червня попрощається із трьома загиблими на війні Героями

Львів 17 червня попрощається із трьома загиблими на війні Героями

Львів’ян та гостей міста закликають долучитись до міської церемонії прощання

У суботу, 17 червня, Львів попрощається з трьома Героями. Олег Христенко, Андрій Тимошенко та Володимир Яківців загинули, захищаючи Україну від російських окупантів.

Про це повідомили у Львівській міській раді.

Чин похорону розпочнеться об 11-й годині у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, а об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героїв на Личаківському кладовищі.

Львів’ян та гостей міста закликають долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Олег Христенко (19.10.2001-07.06.2023) Львів’янин.

Навчався у Середній загальноосвітній школі №98 міста Львова. Здобував освіту у Національному університеті «Львівська політехніка». З юного віку проявляв активну громадянську позицію, був учасником різноманітних патріотичних рухів та ініціатив. У мирний час працював у ІТ-сфері: спочатку був спеціалістом компанії lEVEL UP, згодом почав реалізовувати успішні приватні проєкти.

У перші дні повномасштабного вторгнення РФ, попри відсутність військового досвіду, самостійно поїхав до столиці та вступив до лав 3-ї окремої штурмової бригади Сухопутних військ Збройних Сил України (колишній окремий полк спеціального призначення «Азов»). За словами самого Олега Христенка, йому «не буде соромно перед дітьми, і буде що розповісти онукам». Спочатку виконував бойові завдання на Київщині, згодом боронив територіальну цілісність та незалежність держави на південному та східному напрямках.

Попри отримане у боях серйозне поранення, повернувся на фронт до своїх побратимів. Водночас вивчав літературу та займався написанням програм. Працював над новою ІТ-розробкою для покращення боєздатності українських снайперів, однак свій останній проєкт завершити не встиг.

У Олега Христенка залишилися мама, вітчим, наречена, бабуся з дідусем, зведений брат, дядько та племінники.

Андрій Тимошенко (24.09.1976-10.06.2023) Львів’янин.

Навчався у Белзькому опорному закладі загальної середньої освіти І-III ступенів Белзької міської ради Львівської області. Здобув професійно-технічну освіту у місцевому училищі №13. Велику частину свого життя прожив у Сполучених Штатах Америки, звідки повернувся у 2010 році. У мирний час працював водієм у Львівському комунальному підприємстві «Шляхово-ремонтне підприємство Галицького району». Захоплювався мотоциклами та їздою на них, займався мисливством.

Протягом 2015-2016 років виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у складі 2-ї окремої Галицької бригади Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України.

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини до лав 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України.

У Андрія Тимошенка залишилися мама, дружина, донька, племінниця та швагро.

Володимир Яківців (14.04.1965-13.06.2023) Львів’янин.

Навчався у Ліцеї №66 Львівської міської ради. У 1989 році закінчив Українську академію друкарства за спеціальністю «Інженер-механік». Після завершення навчання проходив військову службу в артилерії у Монголії. Самостійно опанував столярство, працював у найкращих фірмах із виготовлення меблів міста Львова. Згодом розпочав власну справу у сфері деревообробки та виробництва меблів. Вміло грав на губній гармоніці, був «майстром на всі руки».

З перших місяців повномасштабного вторгнення російської федерації добровільно вступив до лав територіальної оборони. Боровся із російськими окупантами у складі 125-ї окремої бригади територіальної оборони регіонального управління «Захід» Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

За значний особистий внесок у зміцнення обороноздатності держави, був нагороджений нагрудним знаком Міністерства оборони України «Знак пошани».

У Володимира Яківціва залишилися дружина, донька та сестра з родиною.

Нагадаємо, поблизу населеного пункту Хромове Бахмутського району Донецької області, виконуючи бойове завдання, загинув воїн зі Львівщини Ярослав Васильович Паньків.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності